Foto ter illustratie, persoon komt niet in het artikel voor. Voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering gelden vaak extra voorwaarden voor zwangerschapsverlof, bijvoorbeeld dat iemand al minstens een jaar of twee jaar verzekerd moet zijn.
Volledig scherm
Foto ter illustratie, persoon komt niet in het artikel voor. Voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering gelden vaak extra voorwaarden voor zwangerschapsverlof, bijvoorbeeld dat iemand al minstens een jaar of twee jaar verzekerd moet zijn. © Shutterstock

Ondernemer Babette werd ‘te vroeg’ zwanger, grijpt naast duizenden euro’s verzekeringsgeld

Babette (31) is ondernemer met een kinderwens. Ze sloot een arbeidsongeschiktheidsverzekering af om haar zwangerschapsverlof te vergoeden, maar nu blijkt ze zwanger en tóch onverzekerd. Hoe zit het eigenlijk met zwangerschapsverlof voor zzp’ers?

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 2. Veertig procent vrouwen op werkvloer benadeeld door zwangerschap

  Veertig procent vrouwen op werkvloer benadeeld door zwanger­schap

  Vier op de tien vrouwen wordt op de arbeidsmarkt nog steeds benadeeld vanwege een zwangerschap of een pasgeboren kind. Dat meldt het College voor de Rechten van de Mens in een onderzoek naar zwangerschapsdiscriminatie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ten opzichte van eerdere onderzoeken is er niets veranderd, zegt het mensenrechteninstituut. Daarmee is zwangerschapsdiscriminatie een ‘onverminderd groot probleem gebleven’.
 1. Gerrit (92) is de oudste boswachter van Nederland en gaat door
  Play

  Gerrit (92) is de oudste boswachter van Nederland en gaat door

 2. Marieke maakt haar debuut als metselaar
  Play

  Marieke maakt haar debuut als metselaar