PREMIUM
Ondernemers proberen er het beste van te maken: ‘Niet mopperen, schouders eronder’
Na de schrik, boosheid en verdriet van veel ondernemers volgt de creativiteit om in de lockdown tóch nog omzet te maken. ,,Niet blijven mopperen, schouders eronder.’’
Nog op zoek naar een kerstcadeautje? Monique Bastiaansen heeft de etalages van haar modewinkel in Bavel zondag razendsnel omgetoverd in miniwinkeltjes met producten en QR-codes. ,,Windowshopping. Je scant de code bij het cadeautje, bestelt en een paar minuten later staat het voor je klaar bij de deur van de winkel. Kettingen, ringen, zeepjes, speelgoed, truien, boxers, de echte kerstcadeautjes.’’ Want click & collect – bestellen en afhalen dus – mag wel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
Waarom je altijd alles uitstelt (en hoe dat ene project wél afkomt)
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: uitstelgedrag. -
PREMIUM
Lockdown drama voor ondernemers: ‘Retail en horeca worden kapot gemaakt’
,,Schandalig. De retail en horeca worden kapot gemaakt. Zonder reden. Paniekvoetbal is het.” Cor Molenaar uit Oosterbeek, retaildeskundige en hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, is boos. Het kabinetsbesluit om vanwege corona niet-essentiële winkels te sluiten, kan volgens hem catastrofaal uitpakken voor het midden- en kleinbedrijf: ,,Dit raakt de leefbaarheid van plaatsen.” -
PREMIUM
Kerstlockdown overvalt horeca, hoe kom je van de voorraad af? ‘Niet verwacht weer te sluiten’
Koelcellen vol etenswaren bedoeld voor kerstlunches, wachten nu op een onbekende bestemming. Ondernemers in de horeca gingen vrijdag nog uit van goedgevulde restaurants tijdens de feestdagen en moeten nu maar hopen dat ze hun voorraad via bezorging aan huis kunnen slijten. Anders wacht de vuilnisbak. ,,Het is elke keer weer bijstellen en meebewegen.’’ -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources
-
PREMIUMInterview
Van straatschoffie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’
Als kind van een gastarbeider met zes broertjes en zusjes had Appie el Massaoudi (33) bepaald geen makkelijke jeugd in de Haagse Schilderswijk. Het had weinig gescheeld of hij was het verkeerde pad opgegaan. Maar het ‘Marokkaanse straatschoffie’ groeide uit tot een succesvolle ondernemer en is nu zelfs bevriend met Mark Rutte. ,,Ik dacht vroeger dat deze wijk Nederland was.’’ -
Deze bekende theorie over onze hersenen blijkt (helaas voor ons) niet te kloppen
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: het oerbrein. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan.