Onderzoeker: ‘Laat werknemers niet zelf kiezen wanneer ze op kantoor willen werken’

videoThuiswerken is voor veel Nederlanders een uitkomst, maar jonge werknemers doet het geen goed. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Vrije Universiteit. Zo hebben jongeren thuis meestal minder goede faciliteiten tot hun beschikking om hun werk te doen, legt onderzoeker Kilian Wawoe uit. Hij presenteert de onderzoeksresultaten vandaag in de Tweede Kamer.

5 reacties

 • Ruben Castro

  1 jaar geleden
  Wat een onzin! Te bang om te bellen? Man-up en durf uit te spreken. De wereld wordt steeds banger en gekker mijn god. Net als bevriezen als iemand met een takje in zijn hand je zaak wilt overvallen.
 • Pieter Cornelis

  1 jaar geleden
  Snowflakes... "mensen onder de 30 gebruiken hun telefoon over het algemeen niet om te bellen" Wanneer je zo contactgestoord bent dat je niet een telefoon kan of wil gebruiken om te bellen, terwijl die oudere collega "lekker" vanuit zijn koopwoning aan het werk is, heeft aangeven dat te doen, dan hoor je daar niet te werken. Kilian Wawoe, organisatiepsycholoog en hoogleraar Human Resources Management, wat een mooie titel! Maar waarschijnlijk geen kaas gegeten over wat het echte werken is...
 • JJ Korbee

  1 jaar geleden
  Afgezien van de manier van contact zoeken denk ik ook dat je dan dagen krijgt dat iedereen op kantoor is, en dagen dat er vrijwel niemand op kantoor is. Als het om spreiding van het personeel gaat, lijkt het me een goed advies. Strootjes trekken is dan het eerlijkst.
 • Leo Haas

  1 jaar geleden
  Het argument "mensen onder de 30 gebruiken hun telefoon over het algemeen niet om te bellen" mag niet opgaan, tenzij management heeft bepaald dan telefoons niet gebruikt moeten worden om met collega's te bellen. Er zijn genoeg alternatieven: Zoom, WhatsApp, Slack, email, Messenger, noem maar op. Het is aan management om te bepalen welke manieren van communicatie binnen het bedrijf worden gebruikt; en aan de werknemer om die instructies op te volgen, ongeacht leeftijd.
 • Nikken

  1 jaar geleden
  Ik lees alleen maar argumenten waarom werknemers wél zelf zouden moeten kiezen of ze thuis willen werken. Wat er volgens mij bedoeld wordt is dat teveel mensen te vaak op kantoor zouden willen zijn. Maar hoe zit het met mensen die wel makkelijk thuis kunnen werken en dit ook willen? Laat het voor hen een recht zijn! De tijd van het 20-eeuwse wantrouwen van de werkgevers zou zo langzamerhand wel achter ons moeten liggen.....