Horecapersoneel aan het werk in een eetgelegenheid in het centrum.
Volledig scherm
Horecapersoneel aan het werk in een eetgelegenheid in het centrum. © ANP

Personeelstekort in de horeca naar recordhoogte

Het aantal horecabedrijven dat heeft aangegeven te kampen te hebben met personeelstekort is daarentegen gestegen naar een recordhoogte van 35 procent. Het ondernemersvertrouwen in de horeca stond aan het begin van het vierde kwartaal op 1,9. Dit is de laagste stand in bijna zes jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Obaida is net hier, leerde de taal én haalde bachelor geneeskunde: ‘Mensen zeiden dat het onmogelijk was’

  Obaida is net hier, leerde de taal én haalde bachelor geneeskun­de: ‘Mensen zeiden dat het onmogelijk was’

  ‘Het is onmogelijk om aangenomen te worden voor geneeskunde als je pas net in Nederland bent’, dat kreeg Obaida Abdulrahman (25) te horen toen hij vijf jaar geleden vanuit Syrië hierheen kwam. Ook zou hij de taal nooit goed genoeg beheersen, werd hem gezegd. Vijf jaar later haalt Obaida alle vooroordelen onderuit als hij zijn succesverhaal op LinkedIn deelt: ,,Ik heb mijn bachelor geneeskunde gehaald.”