Foto ter illustratie. In sommige sectoren is het personeelstekort zo nijpend dat bedrijven werknemers proberen 'weg te kapen' bij concurrerende organisaties.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. In sommige sectoren is het personeelstekort zo nijpend dat bedrijven werknemers proberen 'weg te kapen' bij concurrerende organisaties. © Getty Images

Personeelstekort stijgt: ‘Werkzoekende heeft ongekende mogelijkheden’

Nederlandse bedrijven hebben door het groeiende personeelstekort steeds meer moeite om nieuwe werknemers aan te trekken. Ze doen echter ook niet genoeg om voor hun huidige personeel aantrekkelijk te blijven, waarschuwt CNV. Gevaarlijk, want werknemers die ontevreden zijn, worden met open armen ontvangen door de concurrentie.

51 reacties

 • Ans Vreugdenhil

  11 maanden geleden
  Paar jaar geleden hebben ze de 55 plussers de laan uitgestuurd die waren te duur, daardoor er is ontzettend veel kennis verloren gegaan. Mensen in dienst genomen die het verschil niet weten tussen een koelkast en een cv-ketel een cursus gegeven van 2 dagen op het bedrijf en op pad gestuurd. Dus nu niet zeiken dat er een tekort aan personeel is.
 • Frank Nijhuis

  11 maanden geleden
  @F. Muusz, je bent niet te oud want je leeftijd was al bekend toen je 3x werd uitgenodigd. Misschien communiceer je nog als een 57 jarige, zou zo maar kunnen. Doe er wat aan, luister hoe anderen zich uitdrukken en leer ervan. Luister naar motivatie sprekers op YouTube. Kost niets en je hebt alle tijd. Succes!
 • F. Muusz

  11 maanden geleden
  Ik heb over deze stelling mijn twijfels, ik ben 57 en na 290 maal gemailde cv+motivatiebrieven 15 keer reactie gehad 3× op gesprek geweest en telkens 'pas je niet in het profiel". Met andere woorden ik ben te oud. Hebben we het hier over top vacatures met dito salaris? nou nee gewoon beroepen op vmbo/mbo niveau Zelfs vacature boodschap bezorger/order picker geen reactie. Ik denk dat als bedrijven vaker in zee gaan met 55+ werknemers er een stuk minder personeel tekorten zijn.
 • jan van Blitterswijk

  11 maanden geleden
  Waarom niet naar een basis inkomen voor iedere Nederlander. Weg met al die toeslagen! Administratieve geldverslinding! Wie het dan beter wil hebben dan zijn niet werkende buurman/vrouw blijft werken. De niet werkende storten hun gratis inkomen d.m.v. belasting op besteedbaar inkomen toch weer terug in de staatskas. Wat is dat in Nederland toch een ethisch gezever dat je moet werken voor je geld! Dat doen ‘couponnenknippers’ toch ook niet
 • V Blessing

  11 maanden geleden
  Bericht van vandaag:"Werkgever kijkt verder dan diploma". Hilarisch. Doen ze niet, tenminste niet de afdelingen, die de sollicitaties bewerken. "[...] vaardigheden zetten de toon. Starters biedt het kansen, werkenden moeten aan de bak". Zo, dus starters hebben vaardigheden en werkende of werkzoekende niet. Dus 0 jaren werkervaring is aantrekkelijker voor werkgevers dan 25 of 30 jaren ervaring? De bedrijfsinterne opleidingen en die op eigen initiatief, in eigen tijd met eigen geld, telt niet?