Prijsvechter Die Grenze breidt uit naar de Randstad: ‘Drie pakken voor één euro. Niet duur, hè?
Bert Hesselink (58) doet de hele dag bijna niets anders dan restpartijen opkopen. Van overgebleven kersttoastjes en paashazen tot trays frisdrank, parfum en dozen shampoo. Het is de basis van zijn Twentse succesformule Die Grenze, die steeds verder uitbreidt en donderdag in Vlaardingen het eerste Randstedelijke filiaal opende.
Druk wiebelend met zijn been, de bril omhoog geschoven, zit Bert Hesselink (58) in de personeelsruimte van het nieuwste Medikamente Die Grenze-filiaal in Vlaardingen. Hij laat een appgesprek van de avond daarvoor op zijn telefoon zien. Een handelaar stuurt hem dan een foto van aluminium grillplaten, te gebruiken voor op de barbecue. Het aanbod: 21.000 verpakkingen voor 0,35 cent. Hesselink gaat op 0,20 cent zitten, waarna hij uiteindelijk akkoord gaat met 0,27 cent per pak.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Student Annemarijn (20) krijgt eigen kledinglijn, slechts paar maanden na start van stage
Het gebeurt zelden dat een stagiair direct een eigen kledinglijn mag ontwerpen, maar Annemarijn Verboom kreeg het voor elkaar. Begin dit jaar klopte ze aan bij een Utrechts bedrijf voor een ‘oriëntatie op het werkveld’. Nu lanceert ze al een collectie t-shirts en sweaters met bijzondere prints. De jonge ontwerpster kijkt verder dan uiterlijk vertoon. Met haar kledij wil ze een boodschap geven. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Dit zijn de vier grootste misvattingen over onderhandelen
Je salaris, de inhoud van je takenpakket, de prijs van je nieuwe auto of welke maaltijd er vanavond op tafel moet komen: zowel op het werk als privé moeten we onderhandelen. Onderhandelexpert Maarten van Rossum was diplomaat en raadadviseur van de minister-president. Nu helpt hij bedrijven en particulieren om meer uit onderhandelsituaties te halen. Dit zijn volgens hem de grootste misvattingen over onderhandelen. -
PREMIUM
Rechtbankbode Joop gaat met pensioen: ‘Advocaten met kapsones, hadden aan mij een slechte’
Niet alle advocaten zullen hem missen in de Rotterdamse rechtbank. Want bode Joop ten Kaate wilde hen wel eens terechtwijzen als ze ‘kapsones’ hadden of dachten de dienst uit te kunnen maken. Na 15 jaar rechtszaken te hebben uitgeroepen, is hij met pensioen. Daarmee is misschien wel de meest markante bode van het toneel verdwenen. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.
-
PREMIUM
Drukke dag of niet, deze tandarts doet elke dag een dutje in de tandartsstoel: ‘Dan kan ik er weer tegen’
Iedereen in de tandartspraktijk van Gijs Vreugdenhil weet: tussen 13.00 en 13.30 uur mag hij onder geen beding gestoord worden. Al meer dan dertig jaar geniet de bekende Dordtse tandarts dan van zijn powernap. ,,Anders ben ik de rest van de dag niet te genieten.’’ -
PREMIUMJoost zoekt het uit
Hoe Die Grenze-eigenaar Bert alles opkoopt voor een prikkie: ‘Ik ken geen schaamte’
Bij Medikamente Die Grenze gaat alles weg voor een prikkie. Het is de succesformule van eigenaar Bert Hesselink, die zelf 24/7 onderhandelt over restpartijen. Ja, écht de hele dag.... Joost Zoekt het Uit op pad met een handelaar pur sang. „Een agenda? Heb ik niet.” -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.