PREMIUM
Puur voor het geld? Dit zijn volgens Carmen (15), Jasper (16) en Kiki (15) óók goede redenen om in de horeca te werken
Je kan het natuurlijk voor het geld doen, maar er zijn nog een paar goede redenen om in de horeca te werken. Alleen denkt niet iedereen daar meteen aan. De scholieren Kiki (15), Jasper (16) en Carmen (16) weten dat inmiddels wél. Ze zijn meteen ook de hoop van horecabazen, die heel hard op zoek zijn naar nieuw personeel.
Ruim een derde van alle horecamedewerkers is tijdens de coronacrisis noodgedwongen ontslagen. Velen van hen hebben zich laten omscholen en keren niet terug. Nu de horeca weer is geopend, zit de branche te springen om nieuwe krachten, die de gaten vullen van de vertrekkers. Van chef-kok tot bordenwasser; iedereen is welkom. De banen liggen voor het opscheppen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de vier grootste misvattingen over onderhandelen
Je salaris, de inhoud van je takenpakket, de prijs van je nieuwe auto of welke maaltijd er vanavond op tafel moet komen: zowel op het werk als privé moeten we onderhandelen. Onderhandelexpert Maarten van Rossum was diplomaat en raadadviseur van de minister-president. Nu helpt hij bedrijven en particulieren om meer uit onderhandelsituaties te halen. Dit zijn volgens hem de grootste misvattingen over onderhandelen. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt. -
PREMIUMColumn
Conclusie wordt vaak snel getrokken dat afwijzing van een 50-plusser te wijten is aan leeftijd
Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Ze schrijft over de mensen die ze ontmoette en aan werk heeft geholpen. -
Burgemeester Dijksma kondigt extra acties aan om toenemende coronabesmettingen de baas te blijven
Er zullen extra handhavers ingezet worden tijdens uitgaansavonden in Utrecht. Dat is één van de acties die de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma aankondigt, na een beraad met de GGD regio Utrecht over het aantal coronabesmettingen in de regio. Dat aantal neemt toe. -
Koken & eten
Restaurant werkt nauw samen met supermarkt: overrijpe banaan gaat in de bananencake
Utrecht is sinds deze week een bijzonder restaurant rijker. Het restjesrestaurant, gevestigd boven een supermarkt van AH, bereidt maaltijden, soepen en dranken, die zijn samengesteld uit overgebleven producten uit de winkel.
-
Energierekening
Ruud is van de variabele contracten: ‘Met de huidige energieprijzen pakt dat wat minder uit’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Koot (60) uit Amersfoort. -
18
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
PREMIUMMET VIDEO
Anouk (22) jaagt op muskusratten: ‘Wist eerst niet dat dit beroep bestond’
In een waadpak door slootjes ploegen, klemmen plaatsen of naar sporen zoeken: voor Anouk Vos (22) is het dagelijkse kost. Als enige vrouwelijke muskusrattenbestrijder in de regio West- en Midden-Nederland geniet ze volop van het fysiek zware werk in de buitenlucht: ,, Als je weet hoe belangrijk de bestrijding is, vind je het minder zielig.”