Recordaantal ondernemers stopte ermee in coronajaar

VIDEOHet aantal ondernemers dat er vorig jaar de brui aan gaf, is voor het eerst in tijden fors gestegen. 140.000 ondernemers stopten ermee, 20 procent meer dan een jaar eerder.

10 reacties

 • Ronald Wingerde

  1 maand geleden
  Zou het kunnen dat in de horeca toch nog veel zwart gebeurt en het dus niet in de boeken staat? Hierdoor kan er minder worden verantwoord en dus komt er minder compensatie.....
 • Jaap Spruitenburg

  1 maand geleden
  @Redactie Het stukje had wat objectiever geschreven mogen worden. Zelf denk ik ‘dat het bijltje erbij neergooien’ een beeld schept dat ze het ondernemerschap opgeven. Persoonlijk denk ik dat een hoop ondernemers als alles weer kan en mag, het bijltje echt wel weer oppakken. Maar dat ze dit puur doen uit bescherming om niet ook persoonlijk volledig aan de grond komen te zitten. Ditzelfde geldt voor de noodgedwongen ZZP’ers, het stoppen is allerminst uit een positie gedaan die enige keus liet.
 • Leo van der Meer

  1 maand geleden
  10 procent meer is niet eens zo veel meer. Ik had richting de 30 procent gedacht. Kan natuurlijk zo zijn dat deze bedrijven al een bodemloze put waren. Veel bedrijven leveren onder aan de streep verdomd weinig winst op. Waardoor er dus totaal geen reserves opgebouwd worden. Vaak geen pand in eigendom alles huren dus je bouwt niks op. Dan val je om bij een crisis. Net zoals in 2008-2010. Ja ik ben zelf ondernemer. En ik stem weer VVD.
 • M Waardenburg

  1 maand geleden
  Ik lees, "stopte", wel een hele mooie omschrijving om een faillissement te voorkomen denk ik. En ook ik kan me niet voorstellen dat er nog mensen stemmen op de VVD, dat terwijl de PVV of FvD stemmers voor dom volk uitgemaakt worden.
 • van Ingen

  1 maand geleden
  Beschamend dat we als rijkste land van Europa onze ondernemers niet 100% compenseren. Er zijn vooraf allerlei filters ingebouwd zodat je niet voldoende of niets krijgt. Ook achteraf weet de belasting je weer te belasten. Neem een vb aan Duitsland, hier is het veel beter geregeld en ook veel sneller!
 1. Romy vond ondanks epilepsie toch een baan: ‘Het kan, durf te dromen’
  werken met een beperking

  Romy vond ondanks epilepsie toch een baan: ‘Het kan, durf te dromen’

  Een groot aantal Nederlanders met een lichamelijke beperking zit werkloos thuis. Terwijl ze wel graag aan het werk zouden willen. Maar hoe vind je een baan als je slechthorend, chronisch ziek bent of in een rolstoel zit? Veel werkgevers lijken ervoor terug te deinzen. In deze serie vertellen werkenden met een arbeidsbeperking over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Vandaag: Romy Reijinga (27).
 1. Tanja is de enige vrouwelijke heier van Nederland
  Play

  Tanja is de enige vrouwelij­ke heier van Nederland

 2. Ex-gedetineerden werken buiten gevangenismuren als barista
  Play

  Ex-gedetineer­den werken buiten gevangenis­mu­ren als barista