Foto ter illustratie. De lunch in Brasserie De Joffers in Amsterdam. De nieuwe coronamaatregelen schrijven voor dat de horeca om 17.00 uur dicht moet.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. De lunch in Brasserie De Joffers in Amsterdam. De nieuwe coronamaatregelen schrijven voor dat de horeca om 17.00 uur dicht moet. © ANP

Restaurants hebben niet alleen last van de lockdown: ‘Ik blijf dicht met kerst’

Voor veel horecaondernemers hakken de recente coronamaatregelen er flink in. De komende weken moeten ze hun zaken al sluiten voor ze het diner kunnen serveren. Daarbij is er ook een groot personeelstekort. En dat met de feestdagen voor de deur. 

  1. Kappers, koks en personal trainers werken ‘ondergronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’
    PREMIUM

    Kappers, koks en personal trainers werken ‘onder­gronds’ verder: ‘Mensen zijn wanhopig’

    Thuiskapper? Geen probleem. Toch even de showroom in op zoek naar dat droombed? Komt u gerust binnen, mevrouw. De kerstkilo’s eraf? Je personal trainer traint je helemaal suf in een omgebouwde garagebox. Waar tot voor kort iedereen zich redelijk strikt hield aan de coronamaatregelen, worden de grenzen steeds verder opgerekt. Zowel ondernemers als consumenten vinden steeds vaker sluiproutes om het oude vertrouwde leventje toch te kunnen blijven voortzetten.