Mark Rutte voor het ontsteken van de bevrijdingsvlam.
Volledig scherm
Mark Rutte voor het ontsteken van de bevrijdingsvlam. © EPA

Rutte: In de toekomst elk jaar vrij op 5 mei

Demissionair premier Mark Rutte verwacht dat mensen in de toekomst ieder jaar vrij zullen zijn op Bevrijdingsdag. Nu is dat voor veel werknemers nog eens in de vijf jaar, al is het wel een officiële feestdag. ,,Ik heb de indruk dat we daar heel dichtbij zitten”, aldus Rutte. 

67 reacties

 • Wim Vingerprint

  1 jaar geleden
  Ga er maar vanuit dat niet de werknemers hier beter van worden, er zal ergens anders wel iets wijzigen zodat het weer een sigaar uit eigen doos zal worden.
 • E. Lindhout

  1 jaar geleden
  Zo goed als niemand blijkt te kunnen lezen. Blindelings Mark Rutte "de schuld" geven is gemakkelijker. Hij belooft niets, hij oppert, waar het Kabinet het al lang over eens was: dat 5 Mei ieder jaar een vrije dag zou moeten zijn. Maar daar gaat de Werkgeversbond over: niet het Kabinet.
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  Benoemen we 5 mei toch officieel tot een zondag, zo werkt het met die christelijke dagen ook. Dan kan de werkgever kiezen of delen... De hele tijd het handje boven het hoofd van het bedrijfsleven houden wordt je langzaam moedeloos van. Ze hoeven niet op te draaien voor hun reststromen, geen verantwoordelijk voor gedrag in het buitenland hoeven uitleggen, belastingvoordeeltjes en -ontwijkingen en ondertussen maar dividenden garanderen. Wordt weer tijd voor volksvertegenwoordigers ipv bestuurders,
 • Redacteur AD

  1 jaar geleden
  De komende uren is er geen moderator aan het werk. Reacties die nu worden ingezonden, worden morgenochtend gemodereerd.
 • Wim Jongen

  1 jaar geleden
  In de Cao van de sociale werkvoorziening, is 5 mei al als vrije dag opgenomen. Klasse zou je denken, daar moest wel één verlofdagen, voor ingeleverd worden. Valt 5 mei in het weekeinde, of op een feestdag of een dag dat men al vrij is. Dan is men sowieso die ingeleverde dag kwijt. Overigens ambtenaren, hoefden geen dag in te leveren.