Sasha studeert, heeft twee bijbanen én is ondernemer: ‘Houd er niet van om stil te zitten’
SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sasha (22) studeert bedrijfskunde en werkt. Dit doet hij 14 uur per week bij een supermarkt als shiftleader, 2 uur per week bij een bijlesorganisatie als tutor en 20-25 uur bij zijn eigen bedrijven in webdesign en marketing.
Wat verdien je?
,,Alles bij elkaar opgeteld verdien ik 3460 euro netto. Ik heb een redelijk uitgebreide spreadsheet gemaakt. Ik hou van het overzicht en het inzicht dat ik daarmee krijg. Zo kan ik zien hoeveel eruit gaat en hoeveel erin komt.”
Waarom heb je zoveel verschillend werk?
,,Ik vind het gewoon leuk. Ik houd er niet van om stil te zitten. Het is een stukje ambitie, denk ik. De reden dat ik de supermarkt aanhoud is dat het qua zekerheid fijn is. Zonde om op te geven.”
Blij mee?
,,Ik verdien meer dan de gemiddelde student, maar het zou leuk zijn om wat meer te verdienen. Zoals het nu is ben ik redelijk content. Meer verdienen is ook harder werken, uiteindelijk.”
Heb je over je salaris onderhandeld?
,,Bij de supermarkt verdien ik 17,59 euro per uur. Dat is niet onderhandeld, maar staat vast in de cao. En daar ben ik ook blij mee. Het werk als tutor is op prestatiebasis. Hoe meer mensen bijles krijgen, hoe meer ik betaald krijg. Ik koppel de leerlingen aan bijlesgevers en daarvoor krijg ik 2,20 euro per gegeven les. Ook als een school assistentie nodig heeft bij surveilleren voor 40 uur per week, dan krijg ik 40 keer 2,20 euro uitbetaald. Gemiddeld krijg ik zo 250 euro per maand.”
In mijn eigen bedrijven doe ik het meeste onderhandelwerk. Soms krijg ik 40 euro per uur, de andere keer reken ik ergens 150 euro voor en is het qua tijd maar 5 minuten werk. Het ene bedrijf doe ik als zzp’er en daar komt 1500 per maand uit. Het andere bedrijf doe ik samen met mijn beste vriend en dat is een VOF. De ene maand is dat 400 en de andere 700 euro.”
Ben je al bezig met je pensioen?
,,Ik spaar het grootste gedeelte van mijn inkomsten. Alles wat overblijft na de huur en het eten gaat naar de spaarrekening. Meestal is dat zo’n 2000 euro per maand. Ik ben ook bezig met beleggen. Maandelijks steek ik er 100 tot 150 euro in. Ik wil in de toekomst nog meer tijd aan beleggen besteden.”
Wat zijn je wensen voor de toekomst?
,,Minstens zo doorgaan als ik nu doe. Ik moet nog 1,5 jaar studeren. Ik wil er nog een master achteraan doen en ik ga denk ik niet voor een doctoraat, maar wie weet.
Ik wil ook gelukkig blijven. Het kan zijn dat ik het niet altijd even leuk blijf vinden, dat harde werken en de hoeveelheid. Tot nu toe is het altijd wel waard geweest. Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het allemaal wel wat makkelijker, al hou ik ervan om zuinig te zijn. Het geeft rust.”
Verdient Sasha genoeg?
Leeftijd: 22
Aantal jaar werkervaring: 2
Aantal werkzame uren per week: 40+
Opleiding: bezig met WO
Functie: ondernemer
Branche: marketing
Vestigingsland hoofdkantoor: NL
Budgetverantwoordelijkheid: 10.000
Volgens de Salariswijzer is het gemiddelde salaris voor een marketingfunctie in loondienst met 40+ werkuren per week (de uren die Sasha nu in totaal werkt bij al zijn banen) 2390 euro bruto. ,,Leuk dat ik goed verdien.”
Ook meedoen aan deze rubriek? Laat je gegevens hieronder achter:
Wil jij een hoger salaris? Zo regel je dat:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Salaris
‘Ik had al drie banen afgeslagen omdat we er niet uitkwamen wat betreft het salaris’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Eric (50) werkt 38 uur in de week als storemanager bij een keten voor koffie en zoetwaren. -
PREMIUM
Arie-Hans bracht in 38 jaar 3000 baby's ter wereld: ‘Hebben nu vaak liever vrouw als verloskundige’
Hij is een eenling, een man in een vrouwenwereld. Een bijzonderheid. Hij werkt met vrouwen en hij helpt vrouwen. Arie-Hans Houdijk (66) heeft als verloskundige zijn laatste bevalling al achter de rug. Het meiske was zijn drieduizendste baby. Hij gaat met pensioen.Schiedam, Vlaardingen -
PREMIUM
Ook voor de grootste twijfelaars is de markt nú rijp om van baan te wisselen: ‘Gewoon doen!’
Jaren blijven plakken bij die ene baas óf de sprong in het diepe wagen? Lang niet iedereen durft het laatste te doen. Maar je zou het wél moeten doen, zegt Utrechter Pieter Vermeer (37). ,,Zeker nu, op deze werknemersmarkt, het merendeel wordt er gelukkiger van.’’Utrecht -
PREMIUM
Wil je in de zomer een perfecte grasmat? Dan is het nu tijd om daar mee aan de slag te gaan
Een gazon in topconditie lijdt veel minder onder hitte dan een gazon dat geplaagd wordt door mos of afgestorven gazonmaaisel. Ook te weinig kalk of voedingsstoffen hebben invloed. Wil je een grasmat die de droogte kan trotseren? Begin dan nu met verticuteren en behandel je gazon met de volgende stappen. -
PREMIUM
Hoe breek je een apenrots als bij NOS Sport af? ‘De ‘mastodonten’ moeten ook van plek wisselen’
Haantjesgedrag, pesten, seksisme en discriminatie vergiftigden de cultuur op de werkvloer bij NOS Sport. De grote vraag: wat is er nodig voor een omslag? Hoe breek je de apenrots af?
-
Salaris
‘Ik verdien nu het dubbele, maar ik werk wel tussen de 50 en 60 uur’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Jasmina (48) werkt tussen de 50 en 60 uur en maakt soms wel 70 uur in de week als zelfstandig nagelstylist. Ook verkoopt ze eigengemaakte sieraden. -
-
-
‘Onbekend’ virus waarmee veel mensen besmet raken: dit moet je weten over HPV
Jaarlijks overlijden 400 mensen aan kanker veroorzaakt door het HPV-virus. De leeftijd voor jongeren om het vaccin tegen dit seksueel overdraagbare virus gratis te kunnen krijgen is onlangs verlaagd naar 10 jaar. Maar wat is het HPV-virus precies en waarom is het belangrijk om al op jonge leeftijd in te enten? -
Deze informatie kun je allemaal halen uit een kenteken
Een nummerbord is als een ijsberg: er is weinig te zien aan het oppervlak, maar wanneer je een duik neemt in de materie, kun je er veel informatie uit halen. Welke soorten nummerborden zijn er en hoe gebruik je de kentekencheck?