Koningin Máxima tijdens een werkbezoek aan kwetsbare bewoners in Rotterdam-Zuid.
Volledig scherm
Koningin Máxima tijdens een werkbezoek aan kwetsbare bewoners in Rotterdam-Zuid. © ANP

SCP: Kwetsbare groepen verliezen vaker werk door coronacrisis

Mensen met een niet-westerse migratieachtergrond, laag opgeleiden en mensen met een arbeidsbeperking lopen meer kans om hun baan te verliezen door de coronacrisis. Zij hebben vaker een flexibel contract en zijn ook vaker werkzaam in een sector die hard wordt getroffen door de crisis, zoals de uitzendsector, reisbureaus, horeca, luchtvaart en cultuur, sport en recreatie, zegt het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). 

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Kwetsbare wijken extra geraakt door corona: ‘Kinderen die honger lijden, ik moet daar iets aan doen’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Kwetsbare wijken extra geraakt door corona: ‘Kinderen die honger lijden, ik moet daar iets aan doen’

  Burgemeesters van vijftien steden schreven samen een manifest aan het Rijk, om aandacht en geld te vragen voor het oplossen van de problemen in bepaalde wijken. Door de coronacrisis worden die kwetsbare wijken juist extra geraakt. Ook burgemeester Ina Adema van Lelystad ondertekende het manifest. De vier oudste wijken van de stad zuchten onder de crisis. De Stentor ging met de bewoners praten.