Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Seksueel wangedrag op werk: ‘Rechters staan tegenwoordig nog maar weinig toe’

Coaches en medewerkers van het programma The Voice of Holland zijn de afgelopen dagen in opspraak geraakt vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook op de Nederlandse werkvloer komen dit soort praktijken voor. Wat kan een werkgever doen om misstanden tegen te gaan en personeel te beschermen?

6 reacties

 • H.A Meijers

  4 maanden geleden
  Handen thuis houden! Als iets vriendschappelijk is moet het van twee kanten komen. Ik heb genoeg griezels meegemaakt en gezien, blijf van mij af!
 • Maria Brand

  4 maanden geleden
  J. Franken: Volkomen gelijk!
 • J. Franken

  4 maanden geleden
  Ik verbaas me over opmerkingen als ‘een hand op de schouder moet toch kunnen, is gewoon vriendschappelijk’. Nee. Moet niet kunnen. Wie zegt dat de dame op jouw hand zit te wachten? Blijf gewoon van iemand af, te allen tijden. Bepaal niet voor een ander wat wel of niet ‘moet kunnen’. Handen thuis, het is niet zo ingewikkeld.
 • Dolly J. de Groot

  4 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Sinds de ophef over the Voice ophef zal de vragen over seksuele toespelingen altijd blijven bestaan. Liefs Dolly
 • Jaap Spruitenburg

  4 maanden geleden
  Een 'Foto ter Illustratie' noemt het AD dat? Mij dunkt dat een hand op de schouder wel heel ver van seksueel intimiderend gedrag af ligt... Het verbaast mij dat de algemene grens niet bekend is. Hou het boven de gordel oftewel schouder/bovenrug/bovenarm is volgens mij gewoon vriendschappelijk. Maar natuurlijk ook niet te vaak doen ;-)