Bozan maakte indruk toen hij liet zien dat hij zelfs deze grote shovel met gemak bestuurt. Geen van de andere werknemers kan het gele gevaarte bedienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bozan maakte indruk toen hij liet zien dat hij zelfs deze grote shovel met gemak bestuurt. Geen van de andere werknemers kan het gele gevaarte bedienen. © Roel Dijkstra

Slechtziend, analfabeet en ‘oud’: Bozan was niet de ideale kandidaat, maar kreeg de baan

Analfabeet, ongecertificeerd, op leeftijd en slechtziend aan één oog: Syrische vluchteling Bozan Kadir (56) was bepaald niet de ideale kandidaat om aan een baan te helpen. Toch is hij een van de eerste bewoners van de vluchtelingenboot die een contract tekent: ,,Rijden is alles wat ik kan.”

  1. Arjen had een overlevingskans van 2 procent, na wonderbaarlijk herstel leeft hij nu zijn droom

    Arjen had een overle­vings­kans van 2 procent, na wonderbaar­lijk herstel leeft hij nu zijn droom

    Nederland vaarwel zeggen voor een eigen bedrijf in het buitenland: Lenja te Velde (54) en haar partner Arjen van Weeghel (55) namen die stap na een bijzondere moeilijke periode in hun leven. Arjen kreeg begin 2022 een longembolie waarna zijn leven aan een zijden draadje hing. Toen hij bijkwam uit zijn coma, wist hij wat hij wilde: wijnboer worden. Inmiddels runnen de twee een wijnboerderij in Italië.