Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Spanje heeft primeur en gaat testen met vierdaagse werkweek

Spanje wordt het eerste land ter wereld dat op grote schaal gaat experimenteren met de vierdaagse werkweek met salarisbehoud. De overheid heeft onlangs ingestemd met een pilotproject voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de verkorte werkweek. 

8 reacties

 • Leo Meer

  1 jaar geleden
  Spanje komt al vele jaren niet rond met de begroting. Als dit er nog eens bij komt dan gaat het niet beter worden.
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  Het werk plezierig, zinvol en uitdagend vinden draagt vooral bij aan productiviteit in onze luxe positie. Uiteraard roeptoeteren we weer dat 'wij' dat moeten betalen, maar vergeten weleens dat wij een in en doorvoer land zijn en ook veel winst uit Europa halen. Misschien is in Nederland het een idee om een 4 daagse werkweek+1 dag vrijwilligerswerk te proberen, goed om polarisatie in de samenleving tegen te gaan. En zo leren we dat we voor elkaar moeten zorgen, ipv alleen te klappen voor de zorg.
 • Geen

  1 jaar geleden
  En hoe kunnen hun dit betalen. Door ons
 • Harry Jacobse

  1 jaar geleden
  Vierdaagse werkweek met behoud van salaris. Ja nee tuurlijk, waarom niet. En mocht het financieel toch niet helemaal uitpakken zoals gehoopt, hee, dan springen die gekke Noord-Europeanen wel weer bij. Lang levos de lollos.
 • jo boer

  1 jaar geleden
  4 daagse werkweek prima, maar dan ook 4 daagse werkweeksalaris. Anders wordt de arbeidspositie van EU helemaal onderuit gehaald en gaan nog meer bedrijven naar Azie. Gewoon een eerlijk salaris voor iedereen, zodat een gezin ook normaal kan leven zonder dat een ieder alleen met werken bezig is. Maar he tkan niet zo zijn dat met minder werken meer wordt verdiend. Mensen moeten ook een keer leren/begrijpen dat niet alles kan en dat men moet sparen om iets te kopen.