Thuiswerken moet een recht worden, net als onbereikbaar zijn

videoThuiswerken is de gemiddelde werknemer best goed bevallen. De meerderheid van de kantoormedewerkers wil zelfs dat thuiswerken een wettelijk recht wordt. De scheiding tussen werk en privé moet wel beter. Zo wil driekwart het recht hebben onbereikbaar te zijn na werktijd. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van FNV onder bijna 5300 werkenden.

6 reacties

 • M. de Bruijn

  1 jaar geleden
  @Marco S. Ik werk sinds maart vorig jaar thuis. Ik heb nog nooit zoveel gedaan als voor die tijd. Vergaderen gaat nu lekker snel via zoom, geen overbodig geleuter meer. Ik word niet meer afgeleid. En nee, ik maak er geen misbruik van en lanterfant nu juist niet. Maar als je het zelf niet ervaren hebt is dat moeilijk voor te stellen. En inderdaad zoals Annet schrijft: ik ben wel eens niet lekker geweest, iets waarvoor ik mij normalitair ziek zou melden en nu dus niet....
 • Bastiaan Duijnhouwer

  1 jaar geleden
  Thuiswerken een recht? Sodemieter toch op.
 • Annet Chambone - van Andel

  1 jaar geleden
  Dit scheelt enorm voor de transportsector, waardoor wellicht de prijzen van producten omlaag kunnen. Ook voor het milieu is het dus een stuk beter. Dus een combinatie van thuiswerken en kantoor zou voor een hele grote groep mensen ideaal zijn. Ik verwacht dat het ziekteverzuim ook afneemt, omdat je met diarree thuis toch eerder de computer aanzet en gaat werken dan dat je naar kantoor rijdt. Dus waar het kan: thuiswerken (50% vd werktijd). Heb vertrouwen in je personeel!
 • Annet Chambone - van Andel

  1 jaar geleden
  Lanterfanten op kosten van de zaak? Gelukkig voor je baas dat jij weer naar je werk gaat, want zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten! Thuis doe ik veel meer voor m'n werk. Ik word minder 'gestoord' door collega's met een praatje op de gang en er is minder afleiding. Uiteraard kan ik even snel een wasje aanzetten (2 minuten). Daarnaast scheelt het veel reistijd en daarmee ook luchtvervuiling en files. Dit is beter voor de beroepsgroep die de weg op MOET, zoals vrachtwagenchauffeurs.
 • Marco S. Zelf

  1 jaar geleden
  O jee, is er een clubje opgestaan dat lekker thuis wil lantefanteren op kosten van de baas? Het zou de FNV kunnen zijn: Zoveel mogelijk harken voor zo weinig mogelijk doen. Als je werken 'op je werk' en thuis niet kunt combineren, stop dan met werken. Lukt dat financieel niet? Dan ga je een minder luxueus leven leiden dan je nu doet en ga je minder geld uitgeven met je credit cards. Werk om te leven, niet andersom.