Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Tien minuten voor je dienst aanwezig? Daar moet je baas voor betalen

Callcenterbedrijf Teleperformance vraagt zijn werknemers om tien minuten voor aanvang van een dienst aanwezig te zijn. Dan kunnen medewerkers stipt op tijd beginnen met het aannemen van telefoontjes. Het bedrijf weigerde echter voor die tien minuten te betalen. Onterecht, zo oordeelde de rechtbank in Den Haag deze week.

80 reacties

 • Dreeke Janssen

  2 maanden geleden
  Voor diegene die roeptoeteren dat het slechts 10 minuten per dag zijn: dat zijn 50 minuten per week. Stel je werkt fulltime 48 weken: in een jaar is dat omgerekend een VOLLE 40-urige werkweek die niet betaald word. Het gaat dus niet om een paar centen, maar gewoon om honderden keiharde euro's.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Met grote letters in de krant: "Geld maakt je niet gelukkig"? Deze spreuk is natuurlijk gemaakt, voor al die mensen die voor deze 10 min. betaald willen worden, en afhankelijk zijn v/d overheid die deze armoede en ellende promoveren. Neem maar van mij aan, geld kan je wel degelijk zéér gelukkig kan maken. Laten we even eerlijk zijn, om 1000+ euro p/dag te verdienen met minimale belasting van ongeveer 12%, het leven is een stuk beter dan Jan/Anita op hun fiets, in regen op weg naar zijn werk.
 • Karel Tichmann

  3 maanden geleden
  Het is opvallend, als je een Duitser een spade in zijn hand geeft en zegt "graaf een gat", dan blijft hij graven tot op het moment dat je zegt "het is diep genoeg". Als je een NLder een spade in zijn hand geeft en zegt "graaf een gat", dan gaat hij eerst een kopje koffie drinken, zwaar overwegen hoe hij het gaat doen, en na 5 minuten graven vraagt hij "is het diep genoeg?" Natuurlijk zijn er ook mensen, die zeggen "stap even opzij, laat me het even doen", deze mensen geven me glimlach en hoop..
 • Karel Tichmann

  3 maanden geleden
  Er is niets erger dan die "nutteloze" mensen, die met de gedachte rondlopen. Om op tijd te zijn op je werk met 10 minuten, dit met moderne slavernij te vergelijken. In wat voor wereld -en de daaraan verbonden krankzinnigheid- groeien deze kinderen op tot volwassenheid. Niet wetende dat dit verstoord opgroei proces leidt tot deze irrationele overtuigingen, want zo’n maatschappij echter niet alleen onhoudbaar, maar ook onbetaalbaar en -mede daardoor- uiteindelijk zelfs totaal onleefbaar.
 • Gijs Kasius

  3 maanden geleden
  totaal niet met de rechter eens, indien je om 09.00 moet starten dan moet je ruim tevoren aanwezig zijn om met je werk te kunnen beginnen, ik heb het regelmatig ondervonden, ook in ziekenhuizen! heb je om 08.00 een afspraak dan word om 15 over 8 de eerste patient binnen geroepen en maar klagen dat de afspraken zo uitlopen, zo zijn er vele voorbeelden, doe gewoon op tijd je werk. Ben vele jaren Int chauffeur geweest o.a naar Scandinavie en Rusland, 5 min te laat komen, boot weg 24 uur wachten.