Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Tijd dringt voor evenementensector: garantiefonds moet reddingsboei worden

Nu verzekeraars niets meer uitkeren bij annulering van een festival of congres vanwege corona, heeft de evenementensector zijn hoop gevestigd op de komst van een garantiefonds, waarbij de overheid - als evenementen deze zomer niet doorgaan - een deel van de gemaakte kosten voor haar rekening neemt. ,,Het zou onze reddingsboei zijn.”

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 2. Evenementenbranche tast in het duister: wordt het weer livestream of toch dampende massa?
  PREMIUM

  Evenemen­ten­bran­che tast in het duister: wordt het weer livestream of toch dampende massa?

  De evenementenbranche weet niet of het komend jaar weer mogelijk wordt om groepen mensen bij elkaar te brengen. De Alliantie van Evenementenbouwers is klaar met de onzekerheid: uiterlijk 1 februari willen ze duidelijkheid over waar de sector aan toe is. Tot die tijd bereiden organisaties zich voor op alle mogelijke scenario's. Van Culinair Zoetermeer in kleine groepen tot een virtuele Lichtjesavond in Delft. Maar na een jaar vol online evenementen zien velen uit naar een fysieke activiteit. ,,We hopen groots te kunnen uitpakken op het Malieveld.”
 1. Winkelpersoneel houdt de moed erin met parodie op videoclip
  Play

  Winkelper­so­neel houdt de moed erin met parodie op videoclip

 2. Dit bedrijf maakt compacte thuiswerkplekken
  Play

  Dit bedrijf maakt compacte thuiswerk­plek­ken