Tobias (23): ‘Ik krijg heel wat vakantiedagen, ik kan in totaal twee maanden vrij nemen’
SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Tobias (23) is senior technician synthesis. Hij zit in een research en developmentteam, waar hij zich onder andere bezighoudt met het kunstmatig bereiden van hars, het bindmiddel voor verf en lak.
Wat verdien je?
,,Ik verdien 3202 euro bruto, netto is dat 2600 euro.”
Ben je blij met je salaris?
,,Ik ben erg tevreden, vooral als ik kijk naar mijn werkervaring. Ik begin net met mijn carrière en als ik dan kijk naar wat ik op deze werkplek ga doen en ga leren, dan heb ik niets te klagen. Ik vind het ook lastig om te zeggen of mijn salaris nou te veel of te weinig is, daar heb ik mij niet in verdiept.”
Wat zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden?
,,Ik heb een computer gekregen met daarop de software die ik nodig heb voor het labwerk. Dat zijn bepaalde applicaties, waar ik bijvoorbeeld formules of recepten mee kan maken. Daarnaast ben ik aangesloten bij een pensioenfonds en heb ik me opgegeven voor een collectieve woonverzekering, die ook via mijn werkgever gaat.
Er is een dertiende maand en ik krijg een inzetbaarheidsbudget, wat ik kan gebruiken voor cursussen of andere activiteiten die goed zijn voor mijn fysieke of mentale gezondheid. Ook krijg ik heel wat vakantiedagen, ik kan in totaal twee maanden vrij nemen.”
Heb je over je salaris onderhandeld?
,,Nee, dat heb ik niet gedaan. Ik kreeg in eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op een vast contract. Het onderhandelen komt dan pas later. Ik weet ook eigenlijk niet of het mogelijk was om te onderhandelen. Ze hebben me een voorstel gedaan, daar ben ik op ingegaan want het was een flinke vooruitgang ten opzichte van mijn vorige baan. Daarom vond ik het niet nodig om te onderhandelen. Dan kijk ik later wel wat er mogelijk is qua verhoging. Als ik erop terugkijk had ik op z’n minst kunnen vragen of ik zelf een tegenvoorstel kon doen.”
Weet je wat je collega’s verdienen?
,,Als ik het aan mijn collega’s zou vragen wat ze verdienen, dan zijn ze daar open over. Er heerst wel een sfeer dat iedereen zich bewust is van het feit dat ze een goed salaris hebben. Als ik ga onderhandelen voor een vast contract dan lijkt het me wel een goed idee om actief rond te vragen aan jonge mensen wat zij verdienen. Wat ik tot nu toe heb ervaren qua loonschalen is dat het eerlijk verdeeld is. Iemand die al tientallen jaren werkervaring heeft zit logischerwijs in een hogere schaal. Daar is goed over nagedacht.”
Lees ook bij Intermediair: 15 tips voor een succesvolle salarisonderhandeling
Hoe zie je de toekomst?
,,Tot nu toe vind ik het werk heel leuk. Ik wil graag het komende jaar ervaren hoe het is om in dit bedrijf werkzaam te zijn. Het idee is wel dat ik hier zo’n drie, vier jaar blijf werken. Ik hou echt van de chemiesector.”
Verdient Tobias genoeg?
Leeftijd: 23
Aantal jaar relevante werkervaring: 1
Opleidingsniveau: HBO
Aantal werkzame uren per week: 40
Functie: chemicus
Niveau: uitvoerend & onderzoekend
Aantal werknemers: 3000
Vestigingsland hoofdkantoor: Duitsland
Branche: industrie
Volgens de Salariswijzer is het gemiddelde salaris verdient iemand met dezelfde functie en werkervaring als Tobias gemiddeld 2933 euro bruto. ,,Dat bedrag verbaast me niet. Voor mijn werkervaring en opleiding denk ik dat dit een goede schatting is. Bij mijn vorige baan verdiende ik veel minder, dat bedrijf was ook een stuk kleiner.”
Ook meedoen aan deze rubriek? Laat je gegevens hieronder achter:
Wil jij een hoger salaris? Zo regel je dat:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Leven van Joost volledig in het teken van tulpen: hij kweekt er 125 miljoen per jaar
Hij is Mister Tulp himself. Joost Wesselman (52) uit Roelofarendsveen kweekt miljoenen tulpen, heeft een tulpenwebshop en is medeorganisator van Nationale Tulpendag. Het seizoen wordt zaterdag geopend met een oudhollands tulpenfeest: Typical Dutch! -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Salaris
Erik: ‘Als je op zaterdag 24 uur overwerkt krijg je 200 procent uitbetaald’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Erik (39) heeft een leidinggevende functie als wachtcommandant bij de brandweer. -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
Salaris
‘Wilde graag hetzelfde blijven verdienen maar met minder werkuren, dat is gelukt’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Marloes (33) werkt als psychiatrisch verpleegkundige bij de crisisdienst.
-
Wat doet een...
Birgit (61) is product designer: ‘Je begint je ontwerp met niets, behalve een beetje inspiratie’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Birgit van de Ven (61) is product designer bij Tarkett in Waalwijk. -
-
-
12
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Vier tips om het meeste uit LinkedIn te halen: ‘Vul altijd een functie in, ook als je nu werkloos bent’
Op zoek naar werk? Dan is een goed bijgewerkt LinkedIn-profiel tegenwoordig onmisbaar. Maar wat moet je vermelden, wat moet je weglaten en wat zorgt ervoor dat je opvalt tussen de honderden andere profielen? LinkedIn-expert Corinne Keijzer legt uit.