Kerstdrukte bij de Makro in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerstdrukte bij de Makro in Breda. © Arie Kievit

Topdrukte bij Makro: ‘Dit is heel zuur voor winkeliers’

De niet-essentiële winkels op Schiphol gingen gisteren na kritiek van de Tweede Kamer alsnog dicht, maar bij de groothandels is het business as usual. Topdrukte, ook bij de non-foodafdelingen. ,,Hier is geen sprake van solidariteit.’’

56 reacties

 • Cor Hafner

  5 maanden geleden
  @ J Klaassen, wat dacht je van de bedrijfskantine,snackbar,traiteur,restaurants met afhaal service, tankstations
 • j klaassen

  5 maanden geleden
  De horeca is dicht, maar de horeca groothandel blijft open. Voor wie eigenlijk? Het wordt steeds merkwaardiger allemaal. Er is geen mens die dit nog kan volgen.
 • Rene Ollefers

  5 maanden geleden
  Laat al die grote winkelketens die wel open mogen blijven, de helft van hun winst maar afstaan aan de kleine ondernemers!!
 • Gerrit Kassies

  5 maanden geleden
  Gerrit kassies. Was toch te verwachten. Alle kleine winkels van welke branche dan ook, ook de horeca, moeten gesaneerd worden, totdat we alleen grote spelers in het veld houden. Zo ook de boerenbedrijven.
 • Jan van der Velden

  5 maanden geleden
  Volgens mij is iedereen jaloers.... De overheid had een milde lockdown moeten doen; winkels open met beperkte bezoekers. Krijg toch de indruk dat deze lockdown een "experiment van de virologen" is.......
 1. Menno (43) lost samen met politie moordzaken op: ‘Voelt goed om bij te dragen aan een veiliger land’
  Wat doet een...

  Menno (43) lost samen met politie moordzaken op: ‘Voelt goed om bij te dragen aan een veiliger land’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Menno Hoekstra (43), officier van justitie bij het Openbaar Ministerie, parket Oost-Nederland.
 2. Met lockdown in zicht lopen de winkelstraten vol: ‘Het voelt een beetje als paniekvoetbal’
  Play
  PREMIUM
  video

  Met lockdown in zicht lopen de winkelstra­ten vol: ‘Het voelt een beetje als paniekvoet­bal’

  EINDHOVEN - De dreigende sluiting van niet-essentiële winkels zorgt zaterdag al vroeg voor drukte in de Eindhovense binnenstad. Veel bezoekers komen voor de laatste kerstinkopen en lopen met hun handen vol tassen over de Demer, het 18 Septemberplein en in winkelcentrum Heuvel. Begin van de middag vormen zich al de eerste rijen voor winkels waar het binnen te druk is.