,,Werkgevers verwachten juist dat werknemers na hun zomervakantie uitgerust en vooral extra gemotiveerd weer terugkomen. Het omgekeerde is dus vaak het geval."
Volledig scherm
,,Werkgevers verwachten juist dat werknemers na hun zomervakantie uitgerust en vooral extra gemotiveerd weer terugkomen. Het omgekeerde is dus vaak het geval." © Shutterstock

Vakantie voorbij? Zó maak je zin om weer aan het werk te gaan

De kampeerspullen zijn weer ingepakt, de koffer staat op zolder en de wekker gaat vroeg: de vakantie is nu écht voorbij. Maar na zo’n periode van vrijheid en rust hebben veel werknemers last van vakantieblues: minder betrokkenheid met hun werk, weinig concentratie en motivatie. Hoe kom je er weer lekker in?

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Vivi (57) is chauffeur van de vuilniswagen: 'een meisjesdroom'
  Play

  Vivi (57) is chauffeur van de vuilniswa­gen: 'een meisjes­droom'

 2. Na 50 jaar dienst gaat baliemedewerker Jozien met pensioen

  Na 50 jaar dienst gaat baliemede­wer­ker Jozien met pensioen