Femke Hollander bouwt aan een eigen lingeriemerk dat staat voor realistische maten. ,,Alles is maatje 34. Ik dacht: is dat de realiteit waarin we leven?”
Volledig scherm
PREMIUM
Femke Hollander bouwt aan een eigen lingeriemerk dat staat voor realistische maten. ,,Alles is maatje 34. Ik dacht: is dat de realiteit waarin we leven?” © Privéfoto

Veertien jaar en grote borsten, maar geen bh te vinden: dus begon Femke (20) maar haar eigen lingeriemerk

Ze was 14, had al behoorlijke borsten en kon amper een goede bh vinden. Het idee dat haar lichaam niet aan de norm voldeed, maakte Femke Hollander onzeker. En in haar hockeyteam hoorde de Puttershoekse vergelijkbare ervaringen. Nu wil ze de lingeriemarkt opschudden met een eigen merk dat jonge vrouwen laat opbloeien. ,,Ik wil de nieuwe Marlies Dekkers worden.”

19 reacties

 • Joanne ten Dam

  1 dag geleden
  @Jeffrey Hesseling. Hoe kun je BHloos door het leven met grote borsten? Precies meneer, dat kan niet. Voor sommige zaken moet je blijkbaar vrouw zijn om het te begrijpen. Femke Hollander, veel succes gewenst!
 • Jeffrey Dingenouts

  2 dagen geleden
  @Sandra Hesseling. Vergeet niet dat kleding vooral in lage lonenlanden gemaakt wordt en daar verdienen de warenhuizen en andere winkels ontzettend veel geld aan. Een Bh van € 100 is waarschijnlijk in Bangladesh of India gemaakt. Inkoopprijs zal hooguit € 5 zijn en niet meer. Vervolgens komen de vaste kosten van ongeveer € 15 en in totaal heeft de inkoper dus € 20 aan vaste lasten. Tel uit het verschil in winst van maar liefst € 80. Beter om BH loos door het leven te gaan.
 • Lucinda Augustin

  2 dagen geleden
  Geweldig initiatief! Ik had met 13 jaar ook al behoorlijk grote borstel en in gulden waren die bh's onbetaalbaar. Heel veel succes!
 • sandra hesseling

  2 dagen geleden
  Hopelijk ook betaalbaar! Want om voor 1 BH bijna 100 euro te betalen en dan nog de striemen op je lijf te hebben word je ook niet vrolijk van. Zou zeggen Suc6 en neem het mee als tip!
 • Angela van Mullem

  2 dagen geleden
  Natuurlijk zijn er grote maten te verkrijgen. Maar daar ligt nu het probleem voor vele vrouwen. Grote borstel hebben wil niet altijd zeggen dat je ook maat 44 hebt. Om een goede BH te krijgen in maat 75G moet je echt goed zoeken of je maandsalaris inleveren. Dus...als er een merk komt die voor deze vrouwen een oplossing heeft....bravo