Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Verplichte vrije dag na Hemelvaart: ‘Recht om vrij te nemen ligt bij werknemer’

Ga er maar vanuit: morgen is het rustiger op de weg – op vakantiegangers na – en er zijn een stuk meer lege stoelen in de spitstrein. Veel mensen hebben morgen een vrije dag, terwijl het helemaal geen officiële feestdag is. Mag een werkgever jou verplichten vrij te nemen? 

6 reacties

 • Astrid Beek

  1 maand geleden
  Waarom moet het altijd op de spits gedreven worden? Wij moesten ook wel eens verplicht een vrije dag nemen, maar daar stond altijd iets tegenover. Soms gingen we uit eten met z'n allen, soms kregen we een extra bonus, soms een tegoedbon in het kerstpakket en meer van dat. Gewoon normaal als volwassenen met elkaar omgaan levert echt het meeste op hoor, al is het alleen maar gemoedsrust.
 • H. Osinga

  1 maand geleden
  In overleg met de ondernemingsraad kunnen ook vrije dagen worden vastgelegd.
 • H Peters

  1 maand geleden
  Dat was ooit eens, net als met meer dingen! Als je tegenstrubbelt ken je de risico's. Tegenstrubbelen bij vaccinaties betekende ook uitsluiting van heel veel dingen!
 • Leo Haas

  1 maand geleden
  Weer zo'n regeltje dat bedacht is om de werknemer te beschermen, maar dat in de praktijk een belemmering voor ondernemers is. Een werknemer die niet tevreden is met het vrijedagenbeleid van de werkgever kan een andere werkgever zoeken. Dit soort regeltjes is je reinste mierenneukerij. Afschaffen, die hap!
 • Annemieke Meihuizen-ten Hove

  1 maand geleden
  Bedrijven met adv mogen vaak conform de Cao deze dagen vastzetten. Dit telt ook voor het bovenwettelijke verlof. Aangezien er een groot deel van nl onder een Cao valt......