6 van de 8 vrouwelijke boardmembers van Nestlé -  staand v.l.n.r. Marjolijn Niggebrugge (directeur Sales), Valerie van Schaick (directeur Food), Martine Olijslagers-Kuip (directeur Chocolade), zittend v.l.n.r. Kassandra Surber (Head of Legal), Natalia Eliseeva (directeur Coffee), Judy Schnitger – Zwinkels (Head of Corporate Communications, Affairs & Sustainability). Carola de Bont (Directeur HR) en Elvira Orlova (CFO) ontbreken.
Volledig scherm
PREMIUM
6 van de 8 vrouwelijke boardmembers van Nestlé - staand v.l.n.r. Marjolijn Niggebrugge (directeur Sales), Valerie van Schaick (directeur Food), Martine Olijslagers-Kuip (directeur Chocolade), zittend v.l.n.r. Kassandra Surber (Head of Legal), Natalia Eliseeva (directeur Coffee), Judy Schnitger – Zwinkels (Head of Corporate Communications, Affairs & Sustainability). Carola de Bont (Directeur HR) en Elvira Orlova (CFO) ontbreken. © Nestlé

Vrouwen aan de top krijgen moeilijk? Bij Nestlé zijn het er al méér dan de helft

Morgen is het Internationale Vrouwendag en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Die gelijkheid is in het bedrijfsleven, zeker in de top, soms nog ver te zoeken. Bij Nestlé Nederland lukt het wel. Meer dan de helft van de boardmembers is vrouw. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?   

  1. Anja en haar zoon Tim zijn allebei wijkagent: ‘Als we iets heftigs hebben meegemaakt, bellen we eerst elkaar’
    PREMIUM

    Anja en haar zoon Tim zijn allebei wijkagent: ‘Als we iets heftigs hebben meegemaakt, bellen we eerst elkaar’

    De één zit al 42 jaar in het vak en de ander weet niet beter dan dat hij bij de politie wilde. Anja Knoop (60) en Tim Dubbeldam (32) zijn collega’s, maar bovenal moeder en zoon. En ook al lopen ze allebei al jaren rond in ‘het blauw’, nog maar kort geleden draaiden ze voor het eerst een dienst samen. ,,Best spannend. Je kent elkaar door en door, maar niet op het werk.”