Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Image Source

Waarom één koekje een dieet kan dwarsbomen - en hoe je dat voorkomt

Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: mislukte goede voornemens

8 reacties

 • Mine-cher

  1 jaar geleden
  Ik wil nog iets toevoegen.Ieder mens heeft een andere verbranding/stofwisseling.En een andere manier van vetopslag/http://afvalstoffen.De een kan alles eten.En komt geen grammetje aan. De ander daarintegen wel. Ben geen deskundige. Maar zo zie ik het.Toen ik mij erin ging verdiepen. Want eerlijk is eerlijk. Ik dacht eerst zoals u dat deed. Mw/meneer Peters.:-)) Fijnr dag !
 • Mine-cher

  1 jaar geleden
  H Peters.Goedemorgen.Ik deel een gedeelte uw mening.Hoog bmi kan medeveroorzaker zijn aan een mogelijke zh opname. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zoals eerder aangegeven.
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Ik had een koekje gebakken van ongeveer één kilo 🤣 Dus één koekje bij de koffie en toch val ik niet af 🤫
 • H Peters

  1 jaar geleden
  Is afvallen knap of gewoon 'eerder stom geweest (als het niet door een ziekte komt)'? We pakken vaccinaties omdat we hopen dat die goed zijn voor onze gezondheid (zonder enig bewijs, maar met heel veel twijfels). Maar we krijgen het niet klaar zelf iets voor onze eigen gezondheid te doen. Voor mij onbegrijpelijk dat we dingen laten gebeuren maar zelf niets doen. Ik dacht dat het met Corona (overgewicht is het grote risico!) wel zou veranderen maar het tegendeel lijkt bewezen. Sterk of slap?
 • Mine-cher

  1 jaar geleden
  @ Joep Meij.Had niet genoeg tekens. 😉 Ik heb heel veel verhalen gehoord.Van mensen die door een ander voedingspatroon.En doordat ze waren afgevallen. Hun diabetes als sneeuw voor de zon verdwijnde/verminderde.Dus wie weet.Alle goeds ! Blijf gezond En vooral blijf goed bezig. 😀😃