AD/Canva
Volledig scherm
PREMIUM
© AD/Canva

Waarom er, met een half miljoen vacatures, nog duizenden mensen werkloos zijn

Wie in Nederland werkloos is, heeft de banen op dit moment voor het oprapen. Zou je zeggen. Toch zitten honderdduizenden mensen thuis. Hoe kan dat?

12 reacties

 • Hans Nieuwenhuizen

  2 weken geleden
  Ik ben met pensioen, werk weer een dag per week omdat het ziekenhuis te kort heeft aan mensen. Alleen jammer dat de belastingdienst cq overheid werkwillige pensionada's niet tegemoer komt. Anders had ik meer gewerkt.
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Ik ben iemand die aan de kant staat 62,geen werk te vinden waar ik met 24 uurtjes mijn kosten kan van betalen.En tien euro is echt te weinig per uur,ga ik het niet mee redden.
 • Wim van Zuilekom

  1 maand geleden
  Hoe zit het dan met al die "hoog opgeleide" immigranten die we volgens Rutte zo "hard nodig" hebben, kunnen die geen vacatures invullen of was dat weer het zòveelste verhaaltje wat hij uit zijn duim gezogen heeft ?
 • Agnes Traappeg

  1 maand geleden
  Er is een mismatch tussen vraag en aanbod; daarnaast zoeken werkgevers nog steeds naar schapen met 5 poten. Ouderen (50+), gedeeltelijk arbeidsongeschikten en schapen met 4 poten worden niet aangenomen. Er wordt niet gekeken of je op termijn, na een opleiding, geschikt bent. Uit mijn directe omgeving weet ik dat veel bijstandsgerechtigden niet direct inzetbaar zijn. Ze hebben allerlei problemen (fysiek en/of mentaal en/sociaal) waardoor ze niet of moeilijk aan het werk komen.
 • Stefan Brands

  1 maand geleden
  Pak die toeslagen aan, het is toch onbegrijpelijk dat werken voor heel veel mensen niet loont...