Onbeperkt vakantie, dat zouden meer bedrijven moeten instellen, vindt organisatiepsycholoog Lennard Toma.
Volledig scherm
Onbeperkt vakantie, dat zouden meer bedrijven moeten instellen, vindt organisatiepsycholoog Lennard Toma. © Getty Images

Waarom ieder bedrijf onbeperkt vakantiedagen zou moeten geven

Zo optimaal mogelijk werken, dat is het streven van organisatiepsycholoog Lennard Toma. Altijd is hij op zoek naar manieren om zelforganisatie en werkgeluk te verbeteren. Wekelijks deelt hij hier zijn beste tips. Vandaag: een pleidooi voor onbeperkt vakantie.

36 reacties

 • R. Nagelkerke

  1 jaar geleden
  Humor, En dan neem je 60 dagen op, eens zien hoe tolerant en begripvol ze nog zijn. Je mag onbeperkt vakantie, maar owee als je er gebruik van maakt...moeten we niet willen met zijn allen. R. Nagelkerke
 • E.W. van Delft

  1 jaar geleden
  Onbeperkte vakantiedagen zullen eerder verrekend worden als onbetaald verlof. Dat betekent dat werknemers en werkgevers die (zeer) goed verdienen meer vakantiedagen kunnen opnemen dan werknemers met een modaal of laag inkomen.
 • Robin Langeslag

  1 jaar geleden
  Ik heb een eenmanszaak 😁 zie het al helemaal zitten😆
 • N. Garrara

  1 jaar geleden
  Ik heb in een bedrijf gewerkt met onbeperkte vakantiedagen, maar dat betekende in de realiteit dat mensen nog minder vakantie opnamen dan met beperkte vakantiedagen, want er ontstaat een soort sociale controle.
 • Jos Meijers

  1 jaar geleden
  Er staat toch helemaal niet dat het je als werknemer niets kóst? Het ópgenomen verlof wordt toch echt wel verrekend. "Onbeperkt" is iets anders dan "gratis".