Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat

Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret.

20 reacties

 • Eddy Green

  2 maanden geleden
  Het is sowieso verstandig om niet al te hard te werken en denken aan je rikketik. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die zich de pleuris werkt. Wordt je daar gelukkig van? Weken van te voren uit het raam staren en dagdromen over de mooie vakantie die er aan zit te komen terwijl iedereen om je heen zich nog in het zweet zit te werken. Kijk daar wordt je vrolijk van...... De schrijfster heeft het helemaal begrepen. Dit zal wel het laatste stukje geweest zijn voordat ze op vakantie gaat :-)
 • Hugo Van Oosterhout

  2 maanden geleden
  Niks er van, zwoegen voor de centen, de uitkeringen voor de profiteurs moeten weer betaald worden… Maaaar, even inhoudelijk, zorg vooral voor een lege agenda ná je vakantie, dan ben je niet daar alvast mee bezig. Fijne vakantie!
 • Marcel Masaz U Vas

  2 maanden geleden
  :-) Ik ben gemiddeld 6 dagen per maand thuis ( ben vrachtwagenchauffeur en doe meestal weekend op, weekend af). Ben altijd op pad en dat bevat ook altijd een beetje het prettige gevoel dat bij reizen en het avontuur hoort. Dus voor mij is vakantie wel vrij van werk en setting, maar het reizen blijft. Goed voor mij.
 • Peter Wortelboer

  2 maanden geleden
  Hard werken heeft inmiddels een heel andere betekenis gekregen in dit land,je handen laten wapperen in not done vooral bij jongeren,verwend en lui zijn ze maar daar hebben ze eigenlijk zelf geen schuld aan.
 • Christopher leenders

  2 maanden geleden
  Oud gezegende hier " don't work hard ,work smart" Christopher Leenders