Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/Maskot

Waarom lang pauzeren met collega’s juist een goed idee is

Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: fika.

15 reacties

  • C.J.H. PIETERSE

    1 jaar geleden
    In Zweden kennen ze ws. geen equivalent v. ons gezegde: "Een broedende kip moet je niet storen"; anders zouden ze die "fika" nooit hebben bedacht; zij houden daarbij immers geen rekening met hoe druk iem. het op dat moment heeft. Als je zomaar uit je bezigheden wordt weggerukt, zit je toch op hete kolen, nog steeds in gedachten bij je werk? Snappen ze dat echt niet? Even lekker lachen zorgt voor 'n ontspannen sfeer op 'n afdeling, maar 2 x p. dag koffie drinken terwijl je werk toch af moet niet.
  • a Kraaijeveld

    1 jaar geleden
    @ V Blessing; Ik lees tussen de regels dat dit in uw functioneringsgesprek ter sprake gekomen is? Persoonlijk heb ik er geen "last" van, mijn werkgever / teamleider doet daar niet aan. Voor zover ik weet was er op hert bedrijf waar ik werk (multinational, 600 werknemers in NL) maar één projectgroep die dat een tijd deed, het is blijkbaar niet zo normaal als u denkt.
  • De Jomg

    1 jaar geleden
    Eens met Bennie! Dat zijn ook de leukste mensen natuurlijk😁
  • V Blessing

    1 jaar geleden
    In Nederland heb je dat toch ook. Heet vrijmibo, is verplicht omdat het traditie is. Niet meedoen = ongezellig = slechte collega. Dat men gewoon naar thuis wil, om samen met de eigen familie en vrienden het weekeinde in te luiden (of gewoon voor eindelijk rust) is in Nederland not done. In de meeste Nederlandse bedrijven moet je ook verplicht twee keer per dag 15-30 min samen koffie drinken. Ga je niet mee krijg je in het functioneringsgesprek het verwijt dat je je afzondert en niet mee doet.
  • Egon Grootveld

    1 jaar geleden
    Ha, dit zou mijn leidinggevende moeten lezen...die krijgt meteen een beroerte bij het idee van medewerkers die "samen" pauzeren.