Daniël Stal (20) uit Woerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniël Stal (20) uit Woerden. © Rianne den Balvert

Waarom steeds meer jongeren zich laten inhuren, en dat niet zonder risico is: ‘Het zijn schijn-zzp’ers’

Veel jongeren hebben niet meer het klassieke bijbaantje, maar beginnen een eigen webshop, bureautje of winkel óf laten zich voor een paar dagen inhuren als kok, barkeeper of inpakker. Steeds meer jongeren gaan aan de slag als zzp’er. 

17 reacties

 • Henk van Houten

  2 weken geleden
  @Michel Harten, als het u loont en u goed verzekerd (aov) bent werkt u niet voor een fooi van 17 euri.
 • Dick van den Berg

  2 weken geleden
  Dat krijg je als pensioenfondsen niet meer indexeren (mogen van EU denk ik, dan nog mevrouw Klijnsma van de PvdA). Mensen kiezen hun eigen weg, maar dan ook de financiele voordelen van (schijn)ZZP-ers afschaffen, dat is eerlijk t.o.v. vaste werkenden in vooral de zorg, onderwijs, politie. Of, mag ook natuurlijk, deze financiele voordelen ook geven aan genoemde bedrijfstakken.
 • Misjel Harten

  2 weken geleden
  Ben al ZZP er vanaf 1996, kan het de jeugd zeker aanraden. Wel zelf goed zorgen voor je verzekeringen en oude dag voorzieningen. Maar het loon en de vrijheid zijn heerlijk.
 • Henk van Houten

  2 weken geleden
  13,00 euro voor de freelancer, 3,50 voor Youngones en 0,30 voor de verzekering. Net geen 17 euro voor de opdrachtgever dus. En Youngones heeft het dan over "lekker bijverdienen" Maar ja, als zelfs een student International Business Management hier in tuint zegt dat wel iets over het niveau van de freelancers.
 • Karel Tichmann

  2 weken geleden
  Mark Meulen: "Pensioen willen opbouwen, dan kun je gewoon terecht bij een (geld zuigende) pensioenfonds?" Investeer op de beurs (blue chip stocks) met de geboorte van een kind 2000 euro en op elke verjaardag 1000 euro. Na 65 jaar jaar is hetzelfde kind een miljonair, geen ambtenaar/overheid/bank of pensioenfonds nodig. Zo makkelijk is het om een gewoon leven te hebben als je gepensioneerd bent. Tip v/d Dag...Werk ook niet met je handen, je verdient veel meer geld als je werkt met je hoofd...