Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Johner RF

‘Wanneer je innerlijke monoloog je overlaadt met negativiteit, is het foute boel’

Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: het stemmetje in je hoofd.

28 reacties

 • Huizinga Lammert

  5 maanden geleden
  Mooi artikel. Er is vast wel een behoefte aan een eenvoudig werkboek. Om nu een boek van de een of ander goeroe te gaan lezen is weer zo’n stap. Als dat iets voor jou is, had je dat vast al wel gedaan. Nee, een eenvoudig werkboek dat je helpt om dingen op een rijtje te zetten, afstand van jezelf te nemen, daar is volgens mij behoefte aan. Kon ik dat maar samenstellen, dan deed ik het direct.
 • M Bessen

  5 maanden geleden
  Gewoon een mooi darkwave album luisteren en je realiseren dat je geen groter, maar ook geen kleiner mirakel bent dan het korstmos dat op je dak groeit, even significant.
 • Ron de Bruin

  5 maanden geleden
  Het is allemaal hier onder al gezegd. Probeer iets te gaan doen in plaats van in je hoofd te piekeren. In het moment, bezig zijn. Sporten, muziek, ga tekenen of schilderen, in de tuin werken, de zolder of de schuur opruimen. Neem een hond en maak een bos of strandwandeling, of ga zonder hond, kan ook 😃. En je kan jezelf trainen om negatieve gedachtes te herkennen, bewust te worden wat er in je hoofd omgaat. Wat dan nog meer? Yoga en of meditatie. Eckhart Tolle. Indien nodig hulp zoeken.
 • M. Ronald Markant

  5 maanden geleden
  Leuk te lezen dat er zoveel psychologen in Nederland zijn. Iedereen weet de oplossing, maar blijft zich committeren aan sociale media. Facebook wordt op dit moment rijk van de advertenties van habbie-chappie psychologen, persoonlijk begeleiders, etc. Facebook snapt het dus veel beter dan al die nepperts.
 • Van der Wal

  5 maanden geleden
  Misschien zijn al die wereld problemen die ze ons aanpraten en aandoen niet zo goed voor de mentale gezondheid