Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © George Milton via Pexels

Wat werkgevers niet snappen over werknemers uit generaties Y en Z

Er is een kloof ontstaan tussen de verwachtingen en drijfveren van jonge werkenden en hun leidinggevenden. Dit geldt specifiek voor de jongeren die deel uitmaken van Generatie Y (geboren tussen 1981-1996) en Generatie Z (geboren na 1997). Dit blijkt uit het onderzoek The Born Digital Effect van softwarebedrijf Citrix, onder tweeduizend jongeren en duizend leidinggevenden over de hele wereld.

16 reacties

 • van der Bas

  1 jaar geleden
  @Paul Jansen. Weet je wat grappig is? Waar jij je aan stoort bij anderen, is iets wat jij zelf ook doet en niet wilt zien. Kan jij zelf een 8 uur focus houden op de dag of mag je van jezelf wel eens jouw aandacht verliezen omdat jij toevallig leidinggevend bent? Als werknemer ervaar ik dat leidinggevenden denken dat ze alles kunnen maken en soms kl**tzakken zijn. Jij geen privé tel, ik wel want ik ben de baas. Ze zijn zo druk want de hele dag met 2 vingers mails typen is best lastig.
 • paul janssen

  1 jaar geleden
  Als leidingevende ervaar ik dagelijks dat mensen geen 8 uur focus houden op een dag, onmogelijk. kijk naar IJsland. daar is onlangs proef geweest met minder uren per dag werken. resultaat. positief. mensen worden r aantoonbaarder gezonder onder. dus ook lagere ziektenkosten. De overheid van IJsland neemt dit over. Die regering is met mensen bezig!! Onze overheid stuurt ons land als een bedrijf, is niet met mensen bezig maar met het gezond houden van processen. Paul Janssen
 • paul janssen

  1 jaar geleden
  corona versus kantoor. los van corona is de vraag wat is belangrijk om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. wanneer je met een team werkt (onderhoud,reparatie of operatie = techneut, medisch etc) moet je gewoon op je werk zijn, daar staat je apparatuur. anders is het wanneer je werkvoorbereider, engineer, inkoper, hrm of psycholoog bent. dan kun je apart zitten of van huis uit werken. paul
 • Piet Moenen

  1 jaar geleden
  Ik kom uit '70 en heb de kantoor plicht altijd waardeloos gevonden... En dan die micro managers die altijd direct toegang willen tot hun personeel om ze een opdracht te geven die gister af moest zijn maar waarvan ze vorige week al wisten dat die uitgevoerd moest worden. Mensen die lang blijven zodat hun leidinggevende denkt dat ze hard werken, maar eigenlijk hun thuis willen ontvluchten. Vreselijk!
 • Gitta de Jong

  1 jaar geleden
  Toch fijn dat wanneer je geboren bent in 1981, je nog bij de jongeren-generatie hoort:)