Wat zet je in je out-of-office? En vooral: wat niet?

VideoHet is weer de tijd van een volle mailbox door talloze automatische out-of-officereacties. Sommige zijn beduidend beter opgesteld dan anderen; sommige zijn zelfs voorzien van een grapje. In onderstaand artikel en bovenstaande video praktische tips voor de perfecte out-of-officereply. 

 1. Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’
  PREMIUM
  workaholic

  Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’

  Hij is een workaholic. Dat moet ook wel als je de baas bent van niet één, maar van twee ziekenhuizen. Na ruim zes jaar vindt Peter Langenbach het echter mooi geweest. De boel is op orde, bij zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Spijkenisse MC, en corona zit in een tussenpauze. Dus maakt de diehard Feyenoordfan zich nog om één ding zorgen: hoe hij aan een kaartje voor de finale van de Conference League komt.
 2. 'Pas op voor collega's die vlak voor vakantie van alles op jouw bordje schuiven'
  video

  'Pas op voor collega's die vlak voor vakantie van alles op jouw bordje schuiven'

  Daar zit je dan. Om je heen lege bureaus, je mailbox zit vol met out-of-office berichtjes van collega’s en bij de vrijdagmiddagborrel is niemand te bekennen. In de zomer heeft elk kantoor wel de zomerperiode: alle collega’s met kinderen zitten op de camping, en een handjevol van de rest houdt de boel draaiende. Geen tijd om te treuren, maar om te excelleren. Carrièrecoach en onze columniste Charlotte van 't Wout legt uit hoe.