Wat zet je in je out-of-office? En vooral: wat niet?

VideoHet is weer de tijd van een volle mailbox door talloze automatische out-of-officereacties. Sommige zijn beduidend beter opgesteld dan anderen; sommige zijn zelfs voorzien van een grapje. In onderstaand artikel en bovenstaande video praktische tips voor de perfecte out-of-officereply. 

 1. Na 20 jaar neemt bestuurder Irene (66) afscheid van ‘haar’ verzorgingstehuis: ‘Ik vecht voor mijn bewoners’
  PREMIUM

  Na 20 jaar neemt bestuurder Irene (66) afscheid van ‘haar’ verzor­gings­te­huis: ‘Ik vecht voor mijn bewoners’

  Twintig jaar lang knokte bestuurster Irene Vriens (66) voor haar bewoners. In mei neemt ze definitief afscheid. Een van haar laatste daden is kenmerkend voor haar als bestuurder. Ze zorgde ervoor dat ook alle nog zelfstandig wonende bewoners van de flat die bij De Koperhorst hoort, in huis werden gevaccineerd. ,,Je kunt een 100-jarige toch niet naar Houten sturen? Ik vecht voor mijn bewoners. Daar ben ik voor ingehuurd. Voor niks anders.’’
 2. 'Pas op voor collega's die vlak voor vakantie van alles op jouw bordje schuiven'
  video

  'Pas op voor collega's die vlak voor vakantie van alles op jouw bordje schuiven'

  Daar zit je dan. Om je heen lege bureaus, je mailbox zit vol met out-of-office berichtjes van collega’s en bij de vrijdagmiddagborrel is niemand te bekennen. In de zomer heeft elk kantoor wel de zomerperiode: alle collega’s met kinderen zitten op de camping, en een handjevol van de rest houdt de boel draaiende. Geen tijd om te treuren, maar om te excelleren. Carrièrecoach en onze columniste Charlotte van 't Wout legt uit hoe.
 1. Gerrit (92) is de oudste boswachter van Nederland en gaat door
  Play

  Gerrit (92) is de oudste boswachter van Nederland en gaat door

 2. Marieke maakt haar debuut als metselaar
  Play

  Marieke maakt haar debuut als metselaar