Bijscholing
Volledig scherm
Bijscholing © Shutterstock

Werkenden zijn de afgelopen jaren niet veel meer gaan bijleren

Het beleid van de overheid richt zich er al jaren op dat mensen langer actief blijven op de arbeidsmarkt. Dat betekent: langer doorwerken, het bijhouden van kennis en vaardigheden en actiever zoeken naar werk als je zonder thuis zit. En dat lukt voornamelijk bij 55-plussers, blijkt uit een nieuw rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). 

 1. Corona zet diensten UWV verder onder druk: ‘Al 1,5 miljoen werkenden hebben hulp nodig’

  Corona zet diensten UWV verder onder druk: ‘Al 1,5 miljoen werkenden hebben hulp nodig’

  Het UWV presenteert vandaag het jaarverslag voor 2019, in de wetenschap dat dit jaar waarschijnlijk een stuk minder rooskleurig zal uitpakken voor de economie en werkgelegenheid. De organisatie wil mensen die door de coronacrisis hun baan kwijt zijn zo snel mogelijk aan nieuw werk helpen, maar worstelt met een groeiende vraag naar de voorzieningen en een doorlopend tekort aan verzekeringsartsen om beoordelingen uit te voeren.
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Gerrit (92) is de oudste boswachter van Nederland en gaat door
  Play

  Gerrit (92) is de oudste boswachter van Nederland en gaat door

 2. Marieke maakt haar debuut als metselaar
  Play

  Marieke maakt haar debuut als metselaar