Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP

Werkgevers en vakbonden bereiken akkoord over thuiswerken: meer zeggenschap personeel

Voltijds op kantoor werken lijkt definitief verleden tijd. Dat zijn vakbonden en werkgevers overeengekomen. Zij adviseren het kabinet om werknemers wettelijk meer zeggenschap te geven over waar ze werken. Werkgevers houden wel het laatste woord. 

25 reacties

 • Sander van der Graaf

  12 maanden geleden
  @th van de wiel. Ik vind de opmerking die je plaatst een typische vvd opmerking aangezien zij ook alles willen splitsen en er voor zorgen dat men door de bomen het bos niet meer ziet en een rookgordijn plaatst. Gelijke monniken gelijke kappen . Recht is recht krom is krom. Je kunt overal wel een aparte discussie van maken.
 • C.J.H. PIETERSE

  12 maanden geleden
  @L. Hoekema: Gaat 'n collega "even weg" om kinderen op te halen, ws. om 1500/15.30? En waar blijven die kinderen daarna, op 't werk? Als die al zo groot zijn dat ze gerust alleen thuis kunnen zijn, kunnen ze toch ook met de fiets naar school? En haalt de collega de tijd niet in? @B. Hoonhorst: U schreef: "VVD GroenLinks en D66 stemmers, mensen met hoge inkomens. Die vinden het wel prima": Wat bedoelt u hiermee? Veronderstelt u dat die, meer dan stemmers op andere partijen, thuis kunnen werken?
 • Sina Hogeboom

  12 maanden geleden
  Gisteren een en al gezever daarover op http://tv.De baas moet mensen verplichten twee dagen thuis te werken.
 • Th vd Wiel

  12 maanden geleden
  @Sander vd Graaf. Dat is een andere discussie. Dat is de discussie die gaat over reiskostenvergoeding. Je moet niet alles op 1 hoop gooien.
 • Roelfsema

  12 maanden geleden
  Als je thuis kan werken, maar het mag niet. Als je wat later wilt beginnen en een andere keer de tijd wilt inhalen, maar het mag niet. Enzovoorts. Gewoon ontslag nemen, want je werkgever heeft dan maling aan je. Vooral als ze aankomen zetten met termen als harmonie en familie.