Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Werkgevers vrezen massale ziekmeldingen vanwege psychische klachten

Bedrijven vrezen voor de komende periode een grote toename aan psychische ziekmeldingen. Dat komt bovenop de geleden schade tijdens de pandemie, het terugbetalen van uitgestelde belastingen en de soms nog beperkte mogelijkheden om de oude omzet te halen. Gevreesd wordt voor een golf aan faillissementen.

12 reacties

 • Tuur Claessens

  1 jaar geleden
  We jagen onszelf al jaren over de kling. De meesten van ons werken 40 uur of meer, mogen daarnaast 's avonds en in het weekend opleidingen doen of cursussen volgen en daarnaast, als daar nog tijd voor is, ons gezinsleven nog wat oppoetsen. Van die zo geroemde rust, reinheid en regelmaat kunnen we rust zo langzamerhand wel wegstrepen. Ik wens u en mijzelf sterkte toe en hoop ik dat wij allemaal onze pensioengerechtigde leeftijd mogen bereiken.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Niet zo gek in N.L en het wordt nog veel erger! Voer maar die vier daagse werkweek in dat lost al veel op!!
 • Piet Klaas

  1 jaar geleden
  Dat is logisch,de werkdruk is vaak erg hoog overal omdat de baas bezuinigd op personeel. Hij wil zo min mogelijk mensen op de loonlijst, iedereen moet maar constant aan staan en doorgaan,zieke mensen worden weggepest.
 • Roelof Bagnay

  1 jaar geleden
  Ziekmelden. Door managers die steeds maar weer het uiterste van hun personeel eisen .ik heb zelf bij een heel groot bedrijf gewerkt .daar wisselende het management om de dag .ieder poppetje had zijn eigen iede de roosters werden ieder jaar of half jaar veranderd. 7 nachten achter elkaar met daar tussen 1.5 dag rust.daar ga je aan kapot. Hoe ziekteverzuim.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Eigenlijk is dat al vele,vele jaren zo dat een flink deel van de ziekmeldingen bij bedrijven een psychische oorzaak hebben,lastig omdat er vaak niet een bepaalde oorzaak is maar vaak een combinatie daarvan,dat was destijds een van de redenen om bedrijfsartsen aan te nemen