Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Tim Douglas via Pexels

Werkplezier hard nodig in horeca: ‘Niet fijn als chagrijnige 16-jarige de koffie brengt’

Mensen enthousiast krijgen om (weer) in de horeca te komen werken is nog niet zo makkelijk. Dat laten de nog steeds grote personeelstekorten wel zien. De hoge werkdruk neemt behoorlijk wat werkplezier weg. Maar meer plezier is juist nodig om de sector aantrekkelijker te maken, zeggen experts.

40 reacties

 • Rudy van der Burg

  2 maanden geleden
  Familie van me heeft een restaurant in Italië: de prijzen voor eten zijn daar lager en het is ook veel lekkerder dan wat ik hier soms zie. Dus zijn de klanten en het personeel vanzelf aardiger voor elkaar. Klanten zien de eigenaar en het personeel daar als bekenden/vrienden. Op niet-toeristische plekken in Italië heb je nog koffie voor een normale prijs en eet je voor €25 je buik vol.
 • Rene Beugeling

  2 maanden geleden
  Goedendag maar stukje Ik heb zelf ervaring met dit fenomeen maar dochter werkte namelijk in een winkel waar zij de bestellingen deed met een mooi woord noemen we voor het gemak maar even het lacubanita effect jongens en meisjes die daar werken werken daar niet om jou een gezellige avond te bezorgen die werken daar omdat ze zelf geld nodig heb en dat is nogal een wezenlijk verschil.
 • Johnnathan Filiciana

  2 maanden geleden
  Tijdens de lockdown heb ik in een magazijn gewerkt. In de horeca verdien ik meer dan in een magazijn. Door toeslagen kwam het salaris van de magazijn in de buurt van mijn horecasalaris. Door weer terug te keren in de horeca, ben n ik meer gaan verdienen.
 • Ferry Sparnaay

  2 maanden geleden
  Ik heb zelf ook 20 jaar in de horeca gewerkt en sinds dit jaar daar uit gegaan. Ten eerste zat ik er al een poos aan te denken omdat de passie allang weg is bij mij en ten tweede had ik door corona zoals veel mensen geen werk meer. Nu werk ik al een tijd als orderpicker en voor het werk wat ik doe zijn er voor mij alleen maar voordelen.Salaris ben ik bijna 3 euro omhoog gegaan, werktijden zijn altijd 9 uur inclusief 3x pauze, weekenden en feestdagen altijd vrij en sowieso veel meer vastigheid.
 • A Gooijer

  2 maanden geleden
  Met ergernis lees ik regelmatig artikelen mbt personeelstekort in de horeca. Nou ..laten ze ten eerste maar eens meer respect tonen voor de oudere werknemers ook qua beloning.Dat is echt een pre. Bovendien die krokodillentranen...Ik heb vrienden die onlangs gesolliciteerd hebben in de horeca maar werden hoogst waarschijnlijk vanwege hun leeftijd niet eens uitgenodigd voor een gesprek. Ze kosten natuurlijk te veel....En oudere werknemers na jarenlange trouwe dienst proberen weg te krijgen..!!
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.