Wibra-directeur: Beslissing om werknemers corona-uren te laten inhalen niet uit luxe

Legt Wibra de rekening van de coronalockdown ten onrechte neer bij zijn werknemers? De FNV vindt van wel maar volgens de textieldiscounter brengt de vakbond het bedrijf ten onrechte in diskrediet. De rechter moet uitmaken of het ‘redelijk en billijk’ is dat Wibra een cao-afspraak handhaaft die voor ‘normale omstandigheden’ is gemaakt en niet voor een wereldwijde crisis.     

8 reacties

 • Tobias Hoekstra

  4 weken geleden
  Ondernemersrisico moet je niet verhalen op werknemers. Als het bedrijf een goed jaar draait ziet de werknemer daar helemaal niks van. De directeuren en aandeelhouders gaan een keer extra op vakantie en kopen een grotere villa. Waarom moet het als het slecht gaat wel verhaald worden op werknemers?
 • Adriaans

  1 maand geleden
  Welke min uren. Min uren zijn uren die je zou moeten werken. Maar je bent niet komen opdagen. Als je niet kunt werken omdat de winkel dicht is dan is dat de schuld van de eigenaar die moet zorgen dat het personeel in de winkel kan. Of er klanten komen is bijzaak. Als de lopende band in fabriek stilstaat. Bouwt diegene die eraan staan toch ook geen min uren op. Ik zou zegen . Minuren in de ziektewet afvinken.
 • Joke Bijlsma-Vos

  1 maand geleden
  Wibra heeft niet alle personeelskosten vergoed gekregen. Ik vind dat op heden de ondernemers alles moeten dragen en personeel niets. Is het nou zo erg om een klein steentje bij te dragen. Wees blij dat menig zaak nog overeind staat. Veel (kleine) 0ndernemers zijn hun spaargeld kwijt om het personeel en hun zaak te redden. Het overheidsgeld was dekte niet alles .
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Media markt dat precies hetzelfde, mijn zoon heeft tijdens de lockdowns gewoon door gewerkt, en toch had hij opeens heel veel min uren . En die is hij nu met veel overwerken aan het inhalen. Het zijn veel bedrijven die dit vieze truckje uit halen. Wilma lutz landgraaf
 • Ina de Schouwer

  1 maand geleden
  Is dit alleen bij Wibra aan de hand? Er zijn vast meer bedrijven die met dit soort onsympathieke urensysteem werken. Zeker, ben je toevallig 5 minuten langer aan het werk dan je officiële werktijd, dan werkt het systeem in je voordeel en krijg je die als plus-minuten bijgeschreven. Maar feestdagen, die vroeger gewoon doorbetaalde vrije dagen waren, moeten op jaarbasis worden uitgewerkt, met die 5 minuutjes per keer red je dat niet. Slim systeem, uitgedacht door een hele slimme jongen/meisje.