Maarten de Rooij.
Volledig scherm
Maarten de Rooij. © Rianne Veldman, LifeView Fotografie

Willen werkgevers wel écht weten hoe het met ons gaat? ‘Interesse tonen moet geen trucje zijn’

Leidinggevenden zouden vaker moeten vragen hoe het gaat met hun medewerkers. Dat kan leiden tot minder verzuim, meent verzekeraar Nationale-Nederlanden. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nu niet het idee dat de vraag vanuit oprechte interesse wordt gesteld, blijkt uit onderzoek. Terwijl we allemaal gezien en gehoord willen worden. Vooral werkgevers lijken niet te weten hoe ze zo’n gesprek het beste kunnen aanpakken. 

8 reacties

 • Ruud Spermon

  1 maand geleden
  Na een tijdje klachten beantwoord te hebben bij een pakketbezorger, zit ik nu thuis met een burn-out. Ik was het niet eens met de antwoorden die ik "moest" geven. Dit zorgde uiteindelijk voor ernstige lichamelijke klachten. Mijn teamleider daarentegen heeft mij super begeleid, zo ook het UWV. Ik begrijp nu dat een burn-out gerechtvaardigd is en ik mij daarvoor niet hoef te schamen. Voor mij: nooit meer werken voor een callcenter
 • Alex Nierop

  1 maand geleden
  Wat een flauwekul artikel. Op het moment dat een werkgever weet dat het niet helemaal goed gaat met een werknemer gaan gelijk de alarm bellen af. Dus als er iemand uit moet heb je bij deze je eigen doodvonnis getekend. En wie die illusie heeft dat de bedrijfsarts uitkomst bied is helemaal het spoor bijster. Deze gepimpte ehbo'er word nl betaald door de werkgever waar de alarm bellen afgingen. Men denkt dat we goed beschermd zijn maar in werkelijkheid kun je maar beter je mond houden, daar zijn v
 • Ed Klepper

  1 maand geleden
  In het verleden meegemaakt dat ik aangesproken werd door de directeur, die elle zondag een rondje over het bedrijfsterrein maakte. Het werd een fijn gesprek, waardoor ik het gevoel kreeg of hij iedereen kende en in iedereen interesse had, terwijl er toch 500 man in dienst waren. Vandaag de dag, met de afgeleverde managers, kom ik dat niet meer tegen, sterker nog, je ziet nooit iemand van het management en laten die verplichte gesprekken over aan de direct leidinggevenden.
 • J.C. Kattestaart

  1 maand geleden
  Wie kent het sprookje van Reinaart de Vos .Zo gedraagt de gemiddelde werkgever zich ook.Intresse?Meepraten en onder tussen analyseren.Opgrond daar van nieuwe regels maken.Hij zal ondanks de intresse in jou persoon altijd de baas zijn en wanneer je niet goed functioneerd het advies geven om een andere baan tezoeken.
 • J. Lindhout

  1 maand geleden
  Ik ben 38 werkzaam geweest voor verschillende bedrijven. Een enkele leidinggevende toonde soms interesse, maar overwegend is het bar slecht gesteld.