Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Ziekteverzuim schiet omhoog door omikron: ‘Grote werkdruk in zorg en onderwijs baart zorgen’

Het ziekteverzuim in Nederland stijgt in een moordend tempo. Arbodiensten melden stijgingen van 30 tot ruim 50 procent. Omikron, griep, thuiswerken en werkdruk zijn de ziekmakers.

62 reacties

 • Tam Nijs

  4 maanden geleden
  Eerst was het de schuld van een vleermuis, enkel de mensen die ook maar 1 ding vanaf dat die bewering/bekendmaking nog voor als waar aan hebben genomen, daar ligt het werkelijke probleem. Afstand houden? Maar wel met zijn allen domweg dezelfde desinfectie fles pakken bij de ingang van een supermarkt en de groenten/fruit (vers) afdeling blijft gewoon een grijp maar raak grabbelton, net als alle andere overige producten overigens. De mens, is destructiever dan het virus. En slimmer.
 • Mieneke Kok

  4 maanden geleden
  Alles wat Dhr Rutte en het omt,rivm zijn strategische opgezette plannen. Als voorbeeld dagelijks overspoelingen met besmettingen en test cijfers. Daarmee ( althans die indruk heb ik gekregen inmiddels. Vinden zij dat elke maatregelen die zij nemen of genomen hebben. Gerechtvaardigd is .Stel zus.Stel zo.Stel dat....... Wanneer ik het een had gedaan.Heb ik het andere moeten laten. Tjonge,jonge zeg. :-)))
 • Jaap Bijma

  4 maanden geleden
  Het is dat we ons allemaal te pas en te onpas (moeten) laten testen, anders zou niemand in de gaten hebben dat er een (omikron)virus rondwaart…. Quarantaine als middel valt ondertussen in de categorieën ‘van-dik-hout’ en ‘middel-is-veel-erger-dan-de-kwaal’. Maar het valt blijkbaar niet mee om afstand te doen van een coronamaatregel die je zelf zo mooi bedacht hebt.
 • H Peters

  4 maanden geleden
  Drie jaar geleden werkten ze bijna allemaal gewoon door. Het verzuim komt door over reagerende politici en virologen die bij voorkeur alles en iedereen in quarantaine zetten om code zwart te voorkomen. Het magische woord (2 dus) om ons angst aan te jagen. Angst is altijd de slechtste raadgever geweest maar schijnt zelfs in deze realiteit (we praten over een sterkere verkoudheid) nog aan terrein te winnen. Mensen ga eens 1 en 1 optellen en over de som nadenken.
 • Stephan Veldhuijsen

  4 maanden geleden
  Ik heb wel eens begrepen (recentelijk) dat ong. een derde van alle testen positief is. Dus met nu bijna 40k per dag testen er dus ca. 120k per dag. Twee derde van die testen zijn in feite testen die gedaan moeten worden vanwege quarantaineregels of omdat t kabinet heeft gezegd dat je bij klachten moet testen. Het gevoel bij mij overheerst dat testen vooral voor de statistieken wordt gedaan, om modellen te kunnen genereren. Ziekenhuisopnames, daar draait het toch om en die nemen nog steeds(!) af