Foto ter illustratie. Heeft je smartphone een onweerstaanbare aantrekkingskracht? Probeer eens het mini-experiment grayscaling.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Heeft je smartphone een onweerstaanbare aantrekkingskracht? Probeer eens het mini-experiment grayscaling. © Shutterstock

Zo kom je van je smartphoneverslaving af: zet ’m eens op zwart-wit

We worden bestookt met adviezen om productiever en gelukkiger aan het werk te gaan. Maar wat werkt er nu echt? Auteur Mirjam Wiersma experimenteerde een jaar lang met uitkomsten uit onderzoek en tips uit bestsellers. Iedere week deelt ze een mini-experiment waar ook jij aan mee kan doen. Vandaag: grayscaling.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  9

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Rouwdeskundige Daan pakt de draad weer op na burn-out en kanker
  Play

  Rouwdeskun­di­ge Daan pakt de draad weer op na burn-out en kanker

 2. Tanja is de enige vrouwelijke heier van Nederland
  Play

  Tanja is de enige vrouwelij­ke heier van Nederland