Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Zo stop je iemand die altijd het gesprek naar zich toe trekt

Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: de ‘communikaper’.

14 reacties

 • aad brugman

  2 weken geleden
  Het heeft geen enkele zin deze mensen te stoppen, dit haantjes gedrag is aangeboren. Het interesseert ze niet de mening van een ander. Kijk naar onze politici bijna lachwekkend. Mario
 • Lucienne Gena

  2 weken geleden
  In vergaderingen regels en afspraken hierover maken! 1.aanwijzen van een voorzitter en een procesbewaker (Is 2 dus) 2. Vaste regel dat de voorzitter iedereen om de beurt het woord geeft, ook degenen die niet hard roepen en/of aangeven te willen zeggen: standaard iedereen. Zo weet iedereen dat er ruimte voor iedereen komt en zal daar voortaan op anticiperen. 3. De procesbewaker houdt de spreektijd pp Bij en breekt in als er over de tijd heen gegaan wordt Tip 1 inclusieve werkvloer dit😉
 • Barbara De Bontje

  2 weken geleden
  Als ADHD'er haak ik vaak in op een verhaal van de ander met mijn eigen verhaal en dat is niet van 'kijk mij eens mijn verhaal is beter'maar meer van 'ik hoor je en begrijp je' want ik heb dezelfde situatie meegemaakt. Voor sommige mensen lastig te volgen en hebben het idee dat ik het gesprek kaap.
 • S. de Coo

  2 weken geleden
  Goeie tip, Reena 👍. Ik zal hem meenemen 😉
 • A. Beek

  2 weken geleden
  "Mag ik je vragen daarop te letten?" Dat moet je dus nooit zeggen, daarmee laat je de weg open om 'nee' als reactie te krijgen. Gewoon zeggen 'mond houden, je praat wel veel maar zegt helemaal niets'. Niet vriendelijk misschien, maar dat soort mensen heeft sowieso al een bord voor z'n kop, dus dat maakt niet uit.