Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Zo stop je iemand die altijd het gesprek naar zich toe trekt

Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: de ‘communikaper’.

14 reacties

 • aad brugman

  4 dagen geleden
  Het heeft geen enkele zin deze mensen te stoppen, dit haantjes gedrag is aangeboren. Het interesseert ze niet de mening van een ander. Kijk naar onze politici bijna lachwekkend. Mario
 • Lucienne Gena

  5 dagen geleden
  In vergaderingen regels en afspraken hierover maken! 1.aanwijzen van een voorzitter en een procesbewaker (Is 2 dus) 2. Vaste regel dat de voorzitter iedereen om de beurt het woord geeft, ook degenen die niet hard roepen en/of aangeven te willen zeggen: standaard iedereen. Zo weet iedereen dat er ruimte voor iedereen komt en zal daar voortaan op anticiperen. 3. De procesbewaker houdt de spreektijd pp Bij en breekt in als er over de tijd heen gegaan wordt Tip 1 inclusieve werkvloer dit😉
 • Barbara De Bontje

  5 dagen geleden
  Als ADHD'er haak ik vaak in op een verhaal van de ander met mijn eigen verhaal en dat is niet van 'kijk mij eens mijn verhaal is beter'maar meer van 'ik hoor je en begrijp je' want ik heb dezelfde situatie meegemaakt. Voor sommige mensen lastig te volgen en hebben het idee dat ik het gesprek kaap.
 • S. de Coo

  5 dagen geleden
  Goeie tip, Reena 👍. Ik zal hem meenemen 😉
 • A. Beek

  5 dagen geleden
  "Mag ik je vragen daarop te letten?" Dat moet je dus nooit zeggen, daarmee laat je de weg open om 'nee' als reactie te krijgen. Gewoon zeggen 'mond houden, je praat wel veel maar zegt helemaal niets'. Niet vriendelijk misschien, maar dat soort mensen heeft sowieso al een bord voor z'n kop, dus dat maakt niet uit.
 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.