Auto's van het merk Tesla. Na tegenvallende resultaten heeft het bedrijf honderden werknemers ontslagen. Na een functioneringsgesprek kregen ze te horen dat hun diensten niet meer nodig waren.
Volledig scherm
Auto's van het merk Tesla. Na tegenvallende resultaten heeft het bedrijf honderden werknemers ontslagen. Na een functioneringsgesprek kregen ze te horen dat hun diensten niet meer nodig waren. © ANP

Zonder kleerscheuren door je functioneringsgesprek

AD WerktHet zal je als werknemer maar gebeuren: je gaat zitten voor een functioneringsgesprek met je baas, en wordt direct ontslagen. Het overkwam honderden werknemers van het Amerikaanse autobedrijf Tesla. Manager, ingenieur of productiemedewerker, niemand bleek veilig nu het bedrijf met tegenslagen te maken heeft gekregen. Maar, zijn dit Amerikaanse toestanden of moeten wij ons hier ook schrap zetten voor ons volgende beoordelingsgesprek? AD Werkt zoekt het voor je uit.

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”
 1. Winkelpersoneel houdt de moed erin met parodie op videoclip
  Play

  Winkelper­so­neel houdt de moed erin met parodie op videoclip

 2. Dit bedrijf maakt compacte thuiswerkplekken
  Play

  Dit bedrijf maakt compacte thuiswerk­plek­ken