1. Verboden wapens, drugs en alcoholoverlast op het strand: ‘De lijst is natuurlijk nog veel langer’

  Verboden wapens, drugs en alcoho­lover­last op het strand: ‘De lijst is natuurlijk nog veel langer’

  Met de stijgende temperaturen trekken er steeds meer bezoekers richting de kust om te genieten van het strand en de zee. Dat brengt echter ook de nodige overlast met zich mee, zo constateert de politie in Scheveningen. De afgelopen weken vonden er meerdere aanhoudingen plaats in verband met verboden wapenbezit en drugshandel. Ook was er overlast door alcoholgebruik en slapers op strandterrassen.
 2. Daar waar andere steden maatregelen hebben genomen, kijkt het Haagse stadsbestuur ernaar en doet niks
  PREMIUM
  column

  Daar waar andere steden maatrege­len hebben genomen, kijkt het Haagse stadsbe­stuur ernaar en doet niks

  Recordhouder zijn is fijn, maar niet als het een weerzinwekkend record is. Den Haag heeft meer fietsongelukken dan waar ook in Europa. Meer dan 5.000 ongelukken in amper drie jaar tijd, en dat aantal stijgt nog ook. Daar waar andere steden zoals Utrecht en 020 maatregelen hebben genomen – daar daalt het aantal fietsongelukken dan ook – kijkt het Haagse stadsbestuur ernaar en doet niks.
 1. Geld voor kleine culturele initiatieven: maximaal 1500 euro per aanvraag

  Geld voor kleine culturele initiatie­ven: maximaal 1500 euro per aanvraag

  Verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau iets willen organiseren, kunnen daarvoor een subsidie aanvragen bij de gemeente Westland. Creatieve plannen waar geen geld voor is, komen in aanmerking voor de regeling kleine culturele initiatieven (KCI). Deze regeling wordt uitgevoerd door Westland Cultuurweb. Per initiatief is er maximaal 1500 euro beschikbaar.

Topverha­len Westland