Volledig scherm
Tennisvereniging Honselersdijk heeft wel vaker bijzondere acties georganiseerd, zoals koeschijten op de tennisbaan. Op vrijdag 21 juni begint een 24-uurs tennismarathon. © Foto: Thierry Schut

24 uur lang tennissen bij Honselersdijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor ALS

Tennisvereniging Honselersdijk houdt vanaf vrijdagavond 21 juni een tennismarathon van 24 uur om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

,,ALS is een allesverwoestende spierziekte waar nog geen effectieve behandelingen of medicijnen voor zijn”, zegt Diana Stijger van de Honselse tennisclub. ,,We hopen met het organiseren van deze dag veel geld op te kunnen halen voor ALS, zodat er meer onderzoeken kunnen komen voor de genezing van deze ziekte.”

Veertien teams van in totaal 175 personen hebben zich de afgelopen maanden aangemeld en zich laten sponsoren. Op de website van ALS Westland zijn digitale collectebussen aangemaakt waar mensen in kunnen doneren. Elk team gaat met zijn leden 24 uur tennissen. De eerste ballen vliegen vrijdagavond om 19.00 uur over het net en dat gaat door tot zaterdagavond 19.00 uur. 

Clinic

Naast het tennissen organiseert de vereniging nog allerlei andere activiteiten op het tennispark. DJ Rob van Veen zorgt voor muziek, goochelaar Jerry Mensing vermaakt de mensen met zijn magie en later komt zanger Koos Jansen nog zingen. Alle tennisbanen zijn gesponsord door ondernemers uit Honselersdijk.

Het tennissen gaat ’s nachts gewoon door. Tennisclub Honselersdijk heeft van de gemeente Westland vergunning gekregen om de lampen de hele nacht aan te laten.

Na het ontbijt, dat om 7.30 uur begint, is het om 9.00 uur tijd voor een tennisclinic. Rond lunchtijd komt Nikki de Kloet zingen, in de middag opgevolgd door DJ Dinamo, het Kassenbouwerskoor en Herriemenie. De marathon wordt afgesloten met een kleine veiling en een slotwoord door burgemeester Bouke Arends.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland