Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © EPA

32 bloementransporteurs bekeurd tijdens ‘Valentijnsactie’

Vanwege Valentijnsdag zijn er liefst 32 boeterapporten en processen-verbaal voor vrachtwagenchauffeurs uitgeschreven. Dat is acht procent meer dan gemiddeld, als ruim tien procent van de chauffeurs wordt bekeurd. 

De druk voor vrachtwagenchauffeurs om op tijd bloemen te leveren is tijdens Valentijn extra hoog, bovendien nemen de transporten in deze periode toe. Daarom voerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) afgelopen week extra controles uit op de bloemenveilingterreinen, en de aan- en afvoerroutes, van Naaldwijk, Rijnsburg en Aalsmeer. 

Tijdens deze Valentijnsactie werden 134 vrachtwagens, waarvan 23 uit Nederland, gecontroleerd. Er werden 32 boeterapporten en processen-verbaal opgemaakt voor het niet naleven van de regels voor de rij- en rusttijden. Een overtreding vergroot de kans op oververmoeide chauffeurs en dit levert volgens de ILT een gevaar voor de veiligheid op. Bovendien is het oneerlijke concurrentie ten opzichte van chauffeurs die zich wel aan de regels houden. Chauffeurs die zich niet aan de regels houden krijgen een rijverbod opgelegd, dat kan oplopen tot 45 uur. 

In samenwerking met indebuurt Westland