Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Tonni van der Marel in de indoorhal van atletiekvereniging Olympus '70 © Daniella van Bergen

800.000 gulden was niet genoeg voor een atletiekbaan in Naaldwijk, maar leden hielden club in leven

Ouder WestlandAtletiekvereniging Olympus ’70 heeft een roerig verleden. Als de leden van de club die 50 jaar bestaat, niet zo trouw en fanatiek waren geweest, was de club nooit zo groot geworden. Sterker nog, het had niet veel gescheeld of de vereniging was er niet geweest. 

Volledig scherm

Van een klein clubje van tien fanatieke hardlopers tot een grote groep van 800 leden. Atletiekvereniging Olympus in Naaldwijk is in vijftig jaar uitgegroeid tot een van de grotere verenigingen in de regio. ,,Mensen uit Heenweg en Naaldwijk gingen samen hardlopen”, vertelt voorzitter Tonni van der Marel, die zelf al ruim veertig jaar lid is van de vereniging. ,,Zo is het begonnen.”

Er was veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig om de droom, een eigen plek met voorzieningen, werkelijkheid te laten woorden. De club, die in 1970 werd opgericht, deed het de eerste jaren zonder locatie. ,,Na een of twee jaar kregen ze een veldje toegewezen op sportpark de Hoge Bomen”, vertelt Van der Marel. ,,Er stond toen helemaal niets.”

Quote

Bij de atletiek­ver­e­ni­ging zaten mensen die in de bouw werkten. Het clubgebouw werd ontworpen en gebouwd door leden

Tonni van der Marel

Uiteindelijk werd het veld voorzien van accommodaties voor atletiek­onderdelen als verspringen en kogelstoten. Zo konden de leden alvast sporten. Een plek om na de trainingen te ontspannen, was er natuurlijk ook nog niet. Westlanders zouden Westlanders niet zijn als ze niet zelf de handen uit de mouwen zouden steken. ,,Bij de atletiekvereniging zaten mensen die in de bouw werkten. Het clubgebouw werd ontworpen en gebouwd door leden.”

In samenwerking met indebuurt Westland