Bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk wordt uitgebreid.
Volledig scherm
Bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk wordt uitgebreid. © ABC Westland

ABC Westland in Poeldijk begonnen aan uitbreiding

Bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk krijgt er in 2020 en 2021 5,5 hectare bij. De afgelopen jaren zijn er diverse kassen aangekocht en nu de ontsluitingsweg naar dit uitbreidingsgebied gereed is, wordt het gebied klaar gemaakt voor de verkoop.

,,Het is hoopvol om te zien dat dit soort ontwikkelingen in de groente- en fruitbranche ook in deze tijden van de coronacrisis doorzetten”, zegt Herwi Rijsdijk, directeur van ABC Westland. ,,We zijn ons ervan bewust dat dit niet vanzelfsprekend is. Dit creëert ruimte voor toekomstige groei, letterlijk en figuurlijk.”

Nieuw gedeelte

Een deel van de 5,5 hectare is reeds gekocht door S. van Holstein transport en containerverhuur. Dit bedrijf zal zich met vijfduizend vierkante meter gaan vestigen op het nieuwe gedeelte van het bedrijventerrein in Poeldijk. De overige vijf hectare zal in gedeeltes opgeleverd worden, met tienduizend vierkante meter nog dit jaar en de overige kavels medio 2021. 

Met deze uitbreiding groeit ABC Westland naar een oppervlakte van ruim zestig hectare. Er zitten meer dan honderd bedrijven, die allemaal actief zijn in de agri- en foodsector.

In samenwerking met indebuurt Westland