Volledig scherm
Esther Ligthart en haar vader, die de aanleiding was voor de zo succesvolle actie. © Foto: Thierry Schut

Actie Kilometers voor Casper: al 12.500 euro

'Kilometers voor Casper', een actie van de Lierse Esther Ligthart, loopt goed. De actie is negen maanden op weg en de teller staat inmiddels op ruim 12.500 euro.

Ligthart begon de actie begin 2017, omdat bij haar vader alvleesklierkanker was ontdekt. Ze schrok van de kleine genezingskans van de ziekte, begon aan een zoektocht en stuitte al snel op het onderzoek van Casper van Eijck, een Erasmus-arts die een (betere) behandelmethode wil ontwikkelen. "Ik was aan het hardlopen en ik dacht: ik ben hier maar doelloos aan het rondrennen en kan niets doen. Wat nu als ik geld kan ophalen voor dat onderzoek, om de kansen voor alle patiënten een beetje groter te maken? Na wat rondbellen bleek dat ik veel gesponsord kon krijgen, zoals hardloopshirts en een site.''

Inmiddels heeft ze verschillende acties opgezet. Zo zijn er bijna 2.000 tompoucen verkocht, heeft ze 500 euro gekregen van de Bradelierloop en zijn er 200 hardloopshirts verkocht voor het goede doel. Daarnaast wordt ze gesponsord voor elke kilometer die ze hardloopt dit jaar. Ze wil tot eind dit jaar zoveel mogelijk geld ophalen.

Om dat bedrag nog hoger te maken, wordt op 27 oktober een benefietavond georganiseerd bij Tomatoworld in Honselersdijk.