Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig naast André van den Berg van GemeenteBelang Westland in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig naast André van den Berg van GemeenteBelang Westland in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. © Thierry Schut

Afvalbeleid gaat volledig op de schop: gele zakken in de vuilnisbak

Niet alleen die gele zakken met plastic afval verdwijnen zo snel mogelijk van de palen in het straatbeeld van Westland, de hele afvalinzameling gaat de komende jaren compleet op de schop. En de grijze bak met restafval wordt dan weer elke twee weken geleegd.

 1. 14,5 kilometer lange lightrail gaat Westland 200 miljoen euro kosten: ‘R-net busdienst is net zo goed’
  PREMIUM

  14,5 kilometer lange lightrail gaat Westland 200 miljoen euro kosten: ‘R-net busdienst is net zo goed’

  Het openbaar vervoer in Westland is hard toe aan verbetering, maar een lightrail is niet de oplossing. De aanleg van een verbinding vanuit Maassluis via Naaldwijk naar Den Haag (bij de Uithof) kost naar verwachting zo’n 700 miljoen euro, waarvan Westland er 200 (30 procent) moet bijdragen. Om het tracé van 14,5 kilometer lang en 15 meter breed aan te leggen moeten er 46 woningen en 34 andere gebouwen zoals schuren, bedrijfsruimten en aanbouwen worden gesloopt. ,,Dit is niet het Ei van Columbus.”
  Westland
 2. Delfland neemt rigoureuze maatregelen tegen vervuilers van sloten: ‘Ik word hier zó moe van’
  PREMIUM

  Delfland neemt rigoureuze maatrege­len tegen vervuilers van sloten: ‘Ik word hier zó moe van’

  Voor het tweede jaar op rij is de kwaliteit van het oppervlaktewater in Westland niet verbeterd. Het Hoogheemraadschap van Delfland vindt in het water nog steeds veel te hoge concentraties van gewasbeschermingsmiddelen en zelfs middelen die al jaren verboden zijn. Het waterschap is er daarom helemaal klaar mee en zet rigoureuze maatregelen in om de veroorzakers te straffen. Hoogheemraad Marcel Belt legt uit.